Κοντινές αποδράσεις από Αθήνα για να ξεχαρμανιάσετε, έτσι είναι και ξεσκεπάσαμε για εσάς, μια από τις καλύτερες  προτεινόμενες διαδρομές, που θα σας γεμίσουν ενέργεια. 330 χλμ. δίχως διόδια είναι η επιλογή μου, για τους γρήγορους υπάρχει η Εθνική και σίγουρα θα σας μεταφέρει γρήγορα στο Κιάτο.

Ζήρεια
Αφήνοντας πίσω σας τις παραλίες του Κορινθιακού, τα δάση με πλατάνια,αγριοκυπάρισσα, έλατα και μαύρα πεύκα, δρόμοι με ατέλειωτο στροφιλίκι, λίμνες, ποτάμια και οροπέδια συνθέτουν ένα γαλήνιο σκηνικό με επίκεντρο την οροσειρά της Ζήρειας. Τρία είναι όμορφα χωριά, τα Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, που προσφέρουν άπλετη θέα στον Κορινθιακό Κόλπο, με τις καρυδιές και τις καστανιές ανάμεσα στα σπίτια και τον ήχο από τα τρεχούμενα νερά .
Όσον αφορά τη διαδρομή η πρόταση μας είναι από το Κιάτο και μέσα από το χωριό Μάννα, να οδηγήσετε ένα δρόμο που οδηγεί στα Άνω Τρίκαλα και που σπάνια θα δείτε αυτοκίνητο στη διαδρομή του. Μια στάση για καφέ στο Τζίνι (δες χάρτη) και συνέχεια για τον κάμπο του Φενεού, διαδρομή μέσα στα Έλατα , στάση για φαγητό στη Καρυά, για καλά παϊδάκια, εάν είναι νωρίς να πάτε στο Στενό μετά την επίσκεψη σας από τη λίμνη. Ενδιάμεσα είναι και ο Κάτω Ταρσός με τη Παναγιά των βράχων, 3-4 χιλ. χώμα βατό και νομίζω οτι ειναι μια απο τις καλύτερες επιλογές.


Επόμενη στάση θα κάνετε και  στο κεφαλοχώρι της περιοχής, στην Γκούρα, επιλογή σας τώρα είναι εάν θέλετε βατό χώμα για τη λίμνη Δόξα η άσφαλτο από το Μεσινό, η Γκούρα βρίσκεται στους δυτικούς πρόποδες της Ζήρειας και με θέα μέχρι τον  Χελμό, έχει μια όμορφη κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει η εκκλησία των Ταξιαρχών από το 1880. Η βόλτα καταλήγει τελικά στην τεχνητή λίμνη Δόξα, που δημιουργήθηκε το 1997 και περιβάλλεται από ένα συνονθύλευμα δένδρων με πλατάνια, έλατα, δρυς, πεύκα και φουντουκιές. Θα την κυκλώσετε με τη μοτοσικλέτα, θα την περπατήσετε (εάν δεν έχει κόσμο οδηγείτε) στη στενή λωρίδα γης που βρίσκεται στο κέντρο της, μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου και μετά θα ανεβείτε μέχρι το Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου, εκεί θα δείτε τη μοναδική θέα από το Μοναστήρι και θα δοκιμάσετε το γλυκό τριαντάφυλλο που παρασκευάζουν εκεί. Επιστροφή μέσω Καστανιάς, λίμνη Στυμφαλία, Κιάτο κλπ. Για τους φίλους του Σαββατοκύριακου  υπάρχουν αρκετές επιλογές για δωμάτια και ξενοδοχεία.

 

Διαμονή:

 

Φενεός

Efharis Filoxenon, μια ανάσα από τη λίμνη Δόξα, ξενώνας με τα τζάκια του και τη φιλοξενία του

 Τηλ. 2747 770300 http://www.efharisfiloxenon.gr/site/index.php

Ζήρεια, Άνω Τρίκαλα

Πηγή Ταρλαμπά, ο Κώστας στα Άνω Τρίκαλα έχει ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία με φιλική ατμόσφαιρα και το βασικό, είναι μοτοσικλετιστής και βετεράνος εντουράς

Τηλ. 2743 091267  http://www.pigitarlamba.gr/