Ο πιο εκπληκτικός δρόμος που έχουμε δει ποτέ δήλωσε ο Jeremy Clarkson, ο Richard Hammond και ο James May από το Top Gear για το Transfagarasan! Μια μεγάλη εκδρομή για ψαγμένους με μοτοσικλέτα στα Carpathian Mountain! Το έκανα πέρυσι  και θα το κάνω και φετος.

Ένα εκπληκτικό ταξίδι που θα δείτε και θα μάθετε για τις Ρουμανικές παραδόσεις και τον πολιτισμό,  Transfagarasan και  Transalpina,  ζωγραφισμένα μοναστήρια (Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO) και το Κάστρο του Δράκουλα.

Πρόγραμμα:

ΗΜΕΡΑ 1: Αθήνα – Άγκιστρο Σερρών  650 χλμ.

Αναχώρηση 07.30 από Αθήνα

Διαδρομή από Εθνική οδό με 3 στάσεις στη διαδρομή έως το Άγκιστρο όπου θα διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο Χαμάμ, εκεί θα απολαύσουμε το καλύτερο χαμάμ της Ευρώπης. Φαγητό με μοναδική πέστροφα στο εκτροφείο της περιοχής και ξεκούραση για την επόμενη ημέρα.

 

ΗΜΕΡΑ 2: Άγκιστρο – Κραϊόβα 470 χλμ.

Αναχώρηση 08.30

Λιγότερο από 10 χλμ. και θα περάσουμε τα σύνορα με τη Βουλγαρία, θα ανεφοδιαστούμε με καλή και φθηνή βενζίνη, στη συνέχεια θα πάρουμε τη διαδρομή για Σόφια 200 χλμ. μια στάση ενδιάμεσα ίσως και  στο κέντρο της πόλης  για να απολαύσουμε ένα καταπληκτικό καφέ και να χαλαρώσουμε  για τη συνέχεια. Κοντά στη Vratsa 110 χλμ. θα σταματήσουμε για ένα ελαφρύ γεύμα και στη συνέχεια θα βρεθούμε στο Δούναβη σε 105 χλμ. εδώ είναι τα σύνορα και θα πάρουμε το πλοιάριο για Ρουμανία. 90 χλμ. ακόμη διαδρομής και διαμονή στη Κραϊόβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, λίγο χαλάρωση,  βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και φαγητό.

Αναμονή για την επιβίβαση

ΗΜΕΡΑ 3: Κραϊόβα – Transalpina – Σιμπίου 254 χλμ.

Αναχώρηση 08.30

Ήρθε η ώρα για κάποια άγρια ​​τοπία και δρόμους της υπαίθρου, το ταξίδι έχει σήμερα  Transalpina τον υψηλότερο ορεινό δρόμο από ολόκληρη την αλυσίδα των Καρπαθίων βουνών. Βόλτα σε φανταστικούς δρόμους στα 2145 μέτρα, όπου θα σας μαγέψουν με το τοπίο της Transalpina. Αρκετές στάσεις για καφέ και φωτογραφίες. Είναι μια τέλεια παιδική χαρά για τους απαιτητικούς μοτοσικλετιστές και κατάληξη μας το Σιμπίου όπου θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης για φαγητό.

 

ΗΜΕΡΑ 4: Σιμπίου – Transfagarasan 186 χλμ.

Αναχώρηση 08.30

Κατηφορίζουμε για βρούμε τον DN7C, διαδρομή σε άλλη διάσταση και η κορυφαία για σήμερα το Transfagarasan. Εικόνες που μαγεύουν και μας ζωντανεύουν, ατέλειωτα στροφιλίκια, και θα γεμίσουμε φωτογραφίες τις μνήμες. Φαράγγια και ποτάμια φράγματα και λίμνες αυτά θα ζήσουμε και θα κοιμηθούμε εκεί στο βουνό 10 χλμ. κάτω από την κορυφή.   Το Transfagarasan είναι ανοιχτό στο κοινό μόνο λίγους μήνες το χρόνο λόγω του κρύου καιρού, ονομάστηκε από τον Jeremy Clarkson, τον Richard Hammond και τον James May από το Top Gear ως τον πιο εκπληκτικό δρόμο που έχουμε δει ποτέ!

Στο δρόμο για Κραϊόβα

ΗΜΕΡΑ 5: Transfagarasan – Sighisoara 150 χλμ.

Αναχώρηση 08.30

Ξεκίνημα το πρωί στο  Transfagarasan, που κατασκευάστηκε σε υψόμετρο 2042 μ. πάνω από τα Φαγκάρα που είναι τα υψηλότερα βουνά της Ρουμανίας, στο τέλος της κορυφής μια απίστευτη λίμνη που ονομάζεται Balea Lake και βρίσκεται στη μέση των βουνών δημιουργεί ένα φανταστικό τοπίο. Εδώ θα κάτσουμε για καφέ και θα περπατήσουμε στα μαγαζάκια και τη λίμνη περίπου 2 ώρες. Σιγκισοάρα στη συνέχεια, μέσα από ένα θεαματικό ορεινό δρόμο προς τη Sighisoara. Βόλτα σε στενά δρομάκια και θα ακούσουμε σπουδαίες ιστορίες για τον τόπο που γεννήθηκε ο Print Vlad of the Rotor, γνωστός ως Dracula. Επισκεπτόμαστε την αρχαία οχυρή ακρόπολη Sighisoara μαζί με τον Πύργο του Ρολογιού, το Δωμάτιο των Βασανιστηρίων και τη Συλλογή Μεσαιωνικών Όπλων. Ξοδεύουμε τη νύχτα στην αρχαία πόλη ακούγοντας τους διάσημους θρύλους του Δράκουλα.

 

ΗΜΕΡΑ 6: Sighisoara –  Μπρασόβ – Bran 150 χλμ.

Αναχώρηση 08.30

Είναι μια τέλεια παιδική χαρά για τους απαιτητικούς μοτοσικλετιστές. Την επόμενη στάση θα είναι το Brasov. Περπατάμε στα λιθόστρωτα δρομάκια του Μπρασόβ, μια από τις καλύτερα διατηρημένες πόλεις της Ευρώπης από τη μεσαιωνική περίοδο που χτίστηκαν στη σαξονική περίοδο του 12ου αιώνα με γοτθική αρχιτεκτονική και αρχαίο στυλ. Επισκεπτόμαστε την Μαύρη Εκκλησία, τα τείχη της οποίας μαύρισαν από τη Μεγάλη Φωτιά του 1689, και θαυμάζουμε τη συλλογή των ανατολίτικων χαλιών. Καταλήγουμε στο Bran  για διανυκτέρευση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και φαγητό.

 

Ημέρα 7: Bran – Peles castle – Βουκουρεστι 200χλμ.

Αναχώρηση 08.30

Ξεκινάμε την ημέρα μας με μια επίσκεψη στο Κάστρο του Dracula, το κάστρο όπου γεννήθηκε ο μύθος του Dracula και θα μάθετε για εμπνευσμένες ιστορίες για το γνωστό βαμπίρ Dracula. Γνωστός για τις σαδιστικές μεθόδους εκτέλεσης και τον αριθμό των λαών που σκότωσε (περίπου 100.000 λαοί), ο Δράκουλας κερδίζει γρήγορα μια φήμη σε όλο τον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να ετοιμαστούμε να συνεχίσουμε  την περιήγησή μας στα βουνά και θα επισκεφτούμε στην επόμενη στάση  το κάστρο Peles που χτίστηκε από τον βασιλιά Κάρολο 1 μεταξύ 1866 και 1914 και διακοσμήθηκε από τους διάσημους J. D. Heymann από το Αμβούργο, τον Αύγουστο Bembé από το Mainz και τον Berhard Ludwig από τους διακοσμητές της Βιέννης. Η πρώην βασιλική κατοικία είναι μια από τις πιο όμορφες κατοικίες στην Ευρώπη, με 160 δωμάτια, τα οποία είναι πολυτελή διακοσμημένα. Καταλήγουμε στο Βουκουρέστι για διανυκτέρευση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και φαγητό.

 

ΗΜΕΡΑ 8: Βουκουρέστι – Πέρασμα της Σίπκα 240 χλμ.

Αναχώρηση 08.30

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο του Βουκουρεστίου, μια πόλη με δονητικό πολιτισμό, γκαλερί τέχνης, μουσεία και πολυάσχολη νυχτερινή ζωή. Γνωστό ως «Μικρό Παρίσι» με τη φήμη του για την υψηλή ζωή, η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας και η πρωτεύουσα του Βουκουρεστίου, προσφέρει μια ιστορική γοητεία, μεγάλο αριθμό μουσείων, γκαλερί τέχνης, εξαιρετικές ορθόδοξες εκκλησίες και μοναδικές αρχιτεκτονικές τοποθεσίες. Ξεκινάμε την επίσκεψή μας στο Παλάτι του Κοινοβουλίου (παλαιότερα αποκαλούμενο «Παλάτι του Λαού») Κτισμένο μέσα στο όραμα του Νικολάου Τσαουσέσκου, το Παλάτι του Κοινοβουλίου προσφέρει 3.76 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια και θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πενταγώνο των Η.Π.Α Το πέρασμα της Σίπκα στη Βουλγαρία και το ξενοδοχείο μας περιμένει για ξεκούραση

 

ΗΜΕΡΑ 9: Σίπκα – Άγκιστρο 400 χλμ.

Αναχώρηση 08.30

Στην τελική ευθεία για τελευταία στάση στο Άγκιστρο,  κάνοντας τα τελευταία χλμ στη Βουλγαρία  θα περάσουμε από το Μπάνσκο για καφεδάκι και στη χαλάρωση για χαμάμ σε Ελληνικό έδαφος πλέον

ΗΜΕΡΑ 10: Άγκιστρο – Αθήνα 650 χλμ

Αναχώρηση 08.30

Τελευταία διαδρομή με προορισμό την Αθήνα

Διάφορα:

Μάξιμουμ 8 μοτοσυκλέτες

10  ημέρες

Συνολικά περίπου 3.600 χιλιόμετρα,

Κατά μέσο όρο, μεταξύ 220 χλμ. και 380 χλμ. ημερησίως εκτός από τη πρώτη και τελευταία ημέρα

Ξενοδοχεία 4 **** και πανσιόν

Η τιμή περιλαμβάνει:

9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων και σε πανσιόν με πρωινό σε δικλινο

9 δείπνα, σε παραδοσιακά τοπικά εστιατόρια η ξενοδοχεία

9 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια στη διαδρομή

Καφέδες στις στάσεις

2 ώρες χαμάμ στο Άγκιστρο 1 στο πήγαινε και 1 στην επιστροφή μας

Φωτογραφίες και βίντεο

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

Καύσιμο για τη μοτοσικλέτα σας

Είσοδος σε μουσεία

Φιλοδωρήματα

Ποτά και άλλα γεύματα εκτός από αυτά που καθορίζονται

Μασάζ κατόπιν συνεννοήσεως !!!!!

Πληροφορίες: 

info@tracerclub,gr