Καθώς κάνετε έναν περίπατο στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου, θα συναντήσετε στην περιοχή της Πρόνοιας ένα ογκώδες γλυπτό λιοντάρι, που φαίνεται σαν να κοιμάται θλιμμένο, στον βράχο του Παλαμηδιού. Είναι ένα από τα πρώτα υπαίθρια γλυπτά του σύγχρονου ελληνικού κράτους και μπορεί κανείς να το δει και από μακριά, λόγω του μεγέθους του.

Το λιοντάρι των Βαυαρών σμιλεύτηκε το 1836 από τον Γερμανό γλύπτη Siegel, όταν ο βασιλιάς Ludwig, πατέρας του βασιλιά Όθωνα, θέλησε να χτίσει ένα μνημείο αφιερωμένο στους Βαυαρούς στρατιώτες της φρουράς του Όθωνα που πέθαναν από την επιδημία τύφου που έπληξε το Ναύπλιο μεταξύ 1833 και 1834. Ο καλλιτέχνης χάραξε το λιοντάρι στο βράχο εμπνευσμένος από το λιοντάρι της Λουκέρνη στην Ελβετία, ένα μνημείο των Βαυαρών φρουρών που σκοτώθηκαν στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Το Λιοντάρι στο Νάυπλιο αντανακλά τη θλίψη για το θάνατο των γενναίων Βαυαρών στρατιωτών.

Οι κάτοικοι του Ναυπλίου συνήθιζαν να αναφέρονται σκωπτικά στο λιοντάρι ως «Αγγουρώον», υποστηρίζοντας πως οι Βαυαροί πέθαναν από τα πολλά αγγούρια που κατανάλωσαν. Μπροστά από το μνημείο υπάρχει ένα όμορφο μικρό πάρκο όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε ενώ θαυμάζετε αυτό το εξαιρετικό έργο τέχνης ιστορικής σημασίας.

Έτσι λοιπόν πήγα με τον Τίγρη να τον γνωρίσει, μια εξαιρετική βόλτα στο άδειο (δυστυχώς) Ναύπλιο λόγω covid, να πίνει καφέ κανείς εδώ, μόνος, είναι κάτι που δεν το έχω ξαναζήσει.  Το νέο Tiger low, είναι πολύ χαμηλότερο από τα άλλα, δίνοντας τη δυνατότητα σε αναβάτες με χαμηλότερο ύψος, να το διαχειρίζονται τέλεια.

Θα το πω, ότι και οι αναβάτες σαν εμένα, μεγαλύτερης ηλικίας μου φάνηκε ιδιαίτερα φιλικό στο ανέβα κατέβα, κατά τα άλλα, τα ίδια χαρακτηριστικά, σβέλτο με ένα κινητήρα διαμάντι, η βόλτα ήταν από Επίδαυρο και μια έκτη ήταν η ταχύτητα που έβγαλα όλη τη διαδρομή!!!