Περάσαμε σε άλλο level, Pro, θα έλεγα, στην διάθεση μου έχω ίσως την καλύτερη entry lever μηχανή Gaggia Classic Pro σε μαύρο χρώμα, ένα grider, και διάφορα αξεσουάρ που θα δείτε.
Η δύναμη του καλού καφέ, όλοι μας λατρεύουμε τον καλό εσπρέσο η καπουτσίνο.
Τι θέλουμε λοιπόν, φυσικά μια μηχανή ιδανική για το σπίτι και εύκολη στην χρήση άλλα με διαδικασίες. Η διαδικασία είναι αυτή που μου φτιάχνει την διάθεση, έχετε σε πολλά βίντεο μου την σχετική για άλλους ταλαιπωρία, αλλά για εμένα είναι ευχαρίστηση.
Μηχανές εσπρέσο υπάρχουν πολλές και φυσικά αυτόματες με όλα αυτά που σας κάνουν την ζωή ποιο εύκολη.
Σίγουρα δεν είναι αυτόματη, σίγουρα πρέπει να σας αρέσει η διαδικασία του καφέ και σίγουρα να σας αρέσει ο καλός καφές.
Πριν είχα και έχω την Deluxe αλλά ήθελα το παραπάνω επίπεδο που θα απογείωνε την ποιότητα της γεύσης
Ο κόσμος της εισόδου στις μηχανές espresso μεσαίου επιπέδου μπορεί να είναι δύσκολος στην χρήση.
Ένα από τα ονόματα που αναφέρονται πιο συχνά σε αυτή τη συζήτηση είναι το Gaggia, πιο συγκεκριμένα αυτό το μηχάνημα, το Gaggia Classic Pro.
Σήμερα, λοιπόν, θα δούμε αν αυτό που είναι το αγαπημένο του κόσμου, μπορεί να κάνει και εμάς περήφανους μαζί με τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ αριθμό ανθρώπων που του δίνουν επαίνους.
Ποιότητα κατασκευής Made in Italy
Κατά την πρώτη αποσυσκευασία του Gaggia, είναι αμέσως σαφές ότι αυτή η μονάδα έχει κατασκευαστεί για να διαρκεί.
Το κύριο πλαίσιο είναι ένα εντυπωσιακό κομμάτι κατασκευής, κατασκευασμένο από ένα μονοκόμματο ανοξείδωτο μέταλλο, το οποίο φαίνεται πιο εύκολα όταν αφαιρέσετε το κουτί συλλογής υγρών.
Είναι προφανές ότι οι σχεδιαστές το έψαξαν όταν επέλεγαν ποια εξαρτήματα θα ήταν κατασκευασμένα από μέταλλο και ποια από πλαστικό για να εξοικονομήσουν κόστος. Ένα παράδειγμα αυτού είναι το κουτί συλλογής υγρών, η επάνω σχάρα είναι κατασκευασμένη από μέταλλο, καθώς είναι μια περιοχή υψηλής φθοράς, αλλά η ίδια η δεξαμενή είναι πλαστική για εξοικονόμηση βάρους και κόστους κατασκευής.
Το γκρουπ είναι από γυαλισμένο μέταλλο, και έχει καλό βάρος, το μηχάνημα είναι πολύ σταθερό στον πάγκο σας, εντελώς απαλλαγμένο από οποιοδήποτε τρίξιμο.
Δύο τομείς όπου νομίζω ότι το μηχάνημα δεν στάθηκε στην ισορροπία μεταξύ ποιότητας και κόστους είναι το κουμπί ατμού και η λαβή του φίλτρου. Και τα δύο είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ και γυαλιστερό πλαστικό, που μειώνει την κατά τα άλλα εξαιρετική αίσθηση αυτού του μηχανήματος.
Η ενεργοποίηση του κουμπιού ατμού είναι ισχυρή, είναι απλώς αυτή η επιφανειακή αίσθηση φθήνιας της οποίας δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής, ένα ραβδωτό μεταλλικό φινίρισμα θα έκανε τη διαφορά εδώ.
Η εμφάνιση είναι φυσικά ένα εντελώς υποκειμενικό θέμα, αλλά με αυτό το μηχάνημα νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ την εμπειρία μου.
Στις φωτογραφίες που είχα δει και κατά την πρώτη αποσυσκευασία της μονάδας, ήμουν φανατικός θαυμαστής της πολύ απλής, κλασικής, εμφάνισης. Έτσι κάθε φορά που έμπαινα στην κουζίνα μου, μου άρεσε όλο και περισσότερο, ΕΙΔΙΚΑ σε αυτή τη σκούρα απόχρωση του Μαύρου που πήρα.
Χαρακτηριστικά / Λειτουργία
Οι λειτουργίες του μηχανήματος ελέγχονται από 3 διακόπτες βαρέως τύπου στο μπροστινό μέρος που έχουν μια ικανοποιητική αίσθηση, καθώς και το κουμπί ατμού στο πλάι.
Η δεξαμενή νερού είναι 2,1 λίτρα και μπορεί να ξαναγεμιστεί είτε από ένα σημείο πρόσβασης που είναι τοποθετημένο επάνω, ή τραβώντας το προς τα εμπρός, αφού αφαιρέσετε κουτί συλλογής υγρών.
Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, επειδή σας επιτρέπει να σπρώξετε το μηχάνημα πιο πίσω κάτω από τα ντουλάπια σας, αν θέλετε, για να μπορείτε να ξαναγεμίζετε το δοχείο χωρίς να τραβάτε ολόκληρο το μηχάνημα προς τα έξω κάθε φορά.

Τελικός Λόγος, Made in Italy σας λέω
Αν ψάχνετε για την πρώτη σας μηχανή εσπρέσο ή ακόμα και μια ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ από την πρώτη σας μηχανή εσπρέσο, η Gaggia Classic Pro είναι μια ιδανική μηχανή σε αυτό το εύρος τιμών χάρη στην εξαιρετική απόδοση του εσπρέσο, τον στιβαρό ατμό και την ανθεκτική ποιότητα. Αν είστε λίγο δύσπιστοι σχετικά με την εμφάνισή της, σαν νίκελ, δείτε τη στην απόχρωση «Black» που πήρα.

Διάθεση για Ελλάδα:
https://eurogat.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD-%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%86-%CE%BF%CE%B9%CE%BA-%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5-%CE%BF%CF%85/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA-%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD-%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%86-espresso/gaggia-%CE%BDew-classic-color-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF