Η βόλτα μας στην Πύλο είχε και γευσιγνωσία σε κτήμα στους Γαργαλιάνους, φίλος παλιός ο Θοδωρής, από τους καλούς και μικρούς οινοποιούς
Η Οινοποιία Δερέσκου ιδρύθηκε το έτος 1994 με έδρα την Φλόκα του Δήμου Γαργαλιάνων, κοντά στην ιστορική Πύλο της νοτιοδυτικής Μεσσηνίας. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος Δερέσκου βρίσκονται στην παραδοσιακή ζώνη αμπελουργίας της Μεσσηνίας.
Σκοπός της Οινοποιίας, η αξιοποίηση των αμπελώνων του κτήματος της οικογενείας Δερέσκου για την παραγωγή ποιοτικού εμφιαλωμένου κρασιού και συγχρόνως η ανάδειξη των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών των αμπελώνων της ευρύτερης περιοχής στην παραγωγή ποιοτικών τοπικών οίνων.
Δραστηριοποιείται εμπορευόμενη τα προϊόντα της σε κεντρικά σημεία: κάβες καθώς και επώνυμα εστιατόρια και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.
Σημαντικό ποσοστό της παραγωγής της εξάγεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βέλγιο, Γερμανία καθώς και σε άλλες χώρες, όπως Καναδάς, Αμερική, Αυστραλία, Hong Kong.
Στην ιδιοκτησία της ανήκει συνολική έκταση 100 στρεμμάτων γης στην οποία βρίσκονται οι αμπελώνες καθώς και το σύγχρονο οινοποιείο.
Στην ίδια περιοχή βρίσκονται και οι συνεργαζόμενοι αμπελώνες με την Οινοποιία Δερέσκου.

https://www.domainedereskos.gr/