Το Sibiu είναι γεμάτο αριστοκρατική κομψότητα. Η ευγενής ιστορία της Σαξονίας προέρχεται από την κάθε πρόσοψη της τέχνης και την χρυσή εκκλησία. Οι διάσημοι συνθέτες Strauss, Brahms και Liszt έπαιξαν όλοι εδώ, κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και το Sibiu έμεινε στην πρώτη γραμμή της πολιτιστικής σκηνής της Ρουμανίας μέσω των φεστιβάλ όπερας, θεάτρου και κινηματογράφου, καθώς και ροκ, τζαζ και πολλά άλλα.
Το πρώτο νοσοκομείο, το σχολείο, η βιβλιοθήκη και το φαρμακείο της χώρας ιδρύθηκαν εδώ, και οι ντόπιοι είναι δίκαια υπερήφανοι για το πνεύμα της επιχείρησης που διαρκεί μέχρι σήμερα.

Η βόλτα στα μας Καρπάθια  είχε 2 διανυκτερεύσεις σε αυτή τη πόλη και μια για τον ΠΡΟΛΟΓΟ Romaniacs Red Bull, αυτή η μεσαιωνική πόλη πάντα με γοήτευε.

Πέρα από τη μεγάλη αρχιτεκτονική της, το Sibiu έχει μια καλή δόση μποέμικου κλίματος.
Τα σπίτια με ξεχωριστά παράθυρα σε σχήμα βλεφάρου (φανταστείτε ένα καλοφτιαγμένο σπίτι Amityville Horror ‘House) που παρακολουθούν ένα cast από καλλιτέχνες  στις πολυσύχναστες κάτω από αυτά πλατείες.

Τα καφέ και τα μπαρ φιλοξενούν κελάρια με τούβλα και φωτεινά διακοσμημένα σοκάκια. Η ψυχή του Sibiu βρίσκεται κάπου ανάμεσα στον καλαίσθητο καφέ και την αχαλίνωτη δημιουργικότητα.

Bridge of Lies

Η σιδερένια γέφυρα που χτίστηκε το 1859 ονομάζεται Γέφυρα των Lies. Ανάλογα με τον ποιον ρωτάτε, προέρχεται είτε από δύσκολους εμπόρους που συναντήθηκαν εδώ, είτε από νέους εραστές που ορκίζονται την αδυσώπητη αγάπη (ή παρθενία). Αν πείτε ένα ψέμα εδώ επάνω, υποτίθεται ότι δεν θα  ακουστεί.

Council Tower

Ο πρώην Πύργος του Συμβουλίου, συνδέει την Piaţa Mare με την μικρότερη αδελφή πλατεία Piaţa Mică. Χτίστηκε για πρώτη φορά τον 13ο αιώνα και ανακατασκευάστηκε τον 16ο, έχει χρησιμεύσει ως αποθηκευτικός χώρος για σιτηρά, φυλακή και παρατηρητήριο σε όλη τη μακρά ιστορία του.

City walls

Τριάντα εννέα πύργοι, περιτριγυρίζουν την πόλη, ο καθένας προστατευμένος από διαφορετικούς φύλακες, παρακολουθούσε το μεσαιωνικό Σίμπιου. Τώρα υπάρχουν ακόμη κάποια απομεινάρια και στα τείχη δίπλα, κάθε χρόνο, ξεκινάει και τελειώνει το Romaniacs Red Bull, εκεί βρεθήκαμε και παρακολουθήσαμε τον πρόλογο.

St Mary’s Evangelical Church

Το γοτθικό κεντρικό στοιχείο του Sibiu είναι στα 73 μέτρα ψηλά πάνω από την παλιά πόλη, η εκκλησία αυτή, που στο εσωτερικό θα θαυμάσετε τους σκελετούς από πετρόκτιστους λίθους, τους τάφους του 17ου αιώνα και το μεγαλύτερο όργανο στη Ρουμανία. Χτισμένη σε στάδια από τα μέσα της δεκαετίας του 1300 έως το 1520, η εκκλησία δημιουργήθηκε στην κορυφή ενός παλαιότερου ιερού του 12ου αιώνα.