Οι πατάτες

  • 5 πατάτες που κόβουμε  κυδωνάτες.
  • Βάζουμε πιπέρι, αλάτι και θυμάρι φρέσκο.

Το μαρινάρισμα

  • Σε ένα μικρό μίξερ βάζουμε, σκόρδο, ρίγανη, ένα κύβο κοτόπουλο, χυμό από 2 λεμόνια, το ξύσμα αυτών, μισό φλιτζάνι  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 200ml νερό, θυμάρι, 1 μεγάλη κουταλιά μέλι, μουστάρδα και χτυπάμε ωστε να διαλυθεί το σκόρδο και να γίνει η ομογενοποίηση των υλικών.

Πως θα μαρινάρουμε το κοτόπουλο μας

  • Βάζουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα σε ένα μπολ και το αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες, η όλο το βράδυ στο ψυγείο για καλύτερη γεύση.
  • Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού
  • Μπορούμε βέβαια να το μαγειρέψουμε αμέσως
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με αντιστάσεις.
  • Τώρα βάζουμε το κοτόπουλο πάνω στις πατάτες μας.
  • Από πάνω όση μαρινάδα μας περίσσεψε την ρίχνουμε ώστε  να πάει παντού.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για τουλάχιστον 1 ωρα.
  • Ψήνουμε για 60 λεπτά με το αλουμινόχαρτο και για ακόμα 1 ώρα χωρίς το αλουμινόχαρτο.
  • Όσο το ψήνουμε καλό είναι να το γυρίζουμε ανά μισή ώρα.
  • Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το καταβροχθίζουμε

Τι θα χρειαστούμε για τις πατάτες

  • 5 πατάτες4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θυμάρι φρέσκο,
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μαρινάδα μας

  • 5 σκ. σκόρδο
  • 1 κύβο μοσχάρι
  • Ρίγανη, ξερή μια κουταλιά
  • Τον χυμό, από 2 λεμόνια
  • Το ξύσμα, από τα 2 λεμόνια
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 200 ml. νερό
  • Θυμάρι,
  • Mέλι 1 κουταλιά
  • Mουστάρδα μια κουταλιά