Για τις μελιτζάνες σε μαντεμένιο τηγάνι

Κόβουμε και αλατίζουμε τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι το ζεσταίνουμε καλά και προσθέτουμε ελαιόλαδο ώστε να σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές και να αρχίζουν να μαλακώνουν.

Μόλις τις σοτάρουμε, τις βάζουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο έως ότου μυρίσει, ήρθε η ώρα της σάλτσας ντομάτας που την αδειάζουμε μέσα με μισό ποτήρι νερό.

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώστε να δέσει η σάλτσα για περίπου 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τα τυριά.

Ο προθερμασμένος μας φούρνος στους 180 βαθμούς, θα υποδεχθεί το μαντεμένιο σκεύος για 20 λεπτά περίπου ώστε όλα τα υλικά να δέσουν και να δώσουν ένα παραμυθένιο χρώμα.

 

Για τις μελιτζάνες σε μαντεμένιο τηγάνι

  • 3 μελιτζάνες, σε χοντρές φέτες κατά πλάτος
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150γρ. φέτα Καλαβρύτων, σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Μια συσκευασία 400γρ. ψιλοκομμένης ντομάτας
  • Μια κουταλιά γλυκού θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Camera: sony a6600

Lens: sony 18-105 f/4 sony 10-18 f/4

Tripods: Benro

Monitor: Swit

 

Tracer