Ένα οδοιπορικό στις παραλίες του Λουτρακίου, άγνωστες παραλίες, γνωστές παραλίες, χωμάτινες διαδρομές, όλα όσα θέλετε να κάνετε με μια μοτοσικλέτα. Street Scrambler, τα πάντα όλα με αυτή γίνονται παιχνίδι, αδιαφιλονίκητος νικητής στο πάω παντού. Triumph Scrambler, για να μιλήσει κάποιος για αυτή τη μοτοσικλέτα, θα πρέπει να ξέρει την ιστορία της.

Η φήμη του Steve McQueen μαζί της, γεννήθηκε από αυτή την επική 10λεπτη μονομαχία με τη μοτοσυκλέτα στη ταινία Great Escape, (μεγάλη διαφυγή) δημιουργώντας μια γενιά ενθουσιωδών μοτοσικλετών και μοτοσικλετιστών.

Στέρνα

Διαδρομή και σχεδίαση επιτόπου δίχως συγκεκριμένο προορισμό, όπου με βγάλει δηλαδή, δεν θα σταματούσα πουθενά, είτε ήταν άσφαλτος είτε χώμα.

Μαζί μου πήρα τα απαραίτητα μια φωτογραφική, μια action cam και το drone, διάλεξα τελευταία στιγμή να πάω προς Λουτράκι, που είχα αρκετές μικτές διαδρομές, αυτές που έκανα στα εναλλακτικά Enduro της εποχής μου.

Οκ, έχουμε λοιπόν μια μοτοσικλέτα με χαρακτήρα σταρ,  off road, vintage, κλπ.

Και τι να το κάνουμε αυτό?

Τι να το κάνατε, σοβαρή ερώτηση στην οποία θα σας απαντήσω αμέσως.

Για να απαντήσει κάποιος, θα πρέπει να πάρει τη μοτοσικλέτα αυτή και να παίξει μαζί της αρκετές ώρες, ώστε να καταλάβει τι ακριβώς είναι, βάζοντας της δύσκολα. Οι off road μοτοσικλέτες, ρίχνονται μες στο δάσος για ώρες κάνοντας άλματα και drifting, οι street στην πίστα για ώρες, τα Grand Turismo GT  ταξιδεύουν επί ώρες.

Οκ, εδώ πως να κάνεις ώρες σε ένα scramble που τα κάνει όλα από λίγο? απλά τα κάνεις όλα σε μια ημέρα και κρατάς το ζουμί.

Στο ζουμί λοιπόν, η μοτοσικλέτα αυτή έχει να σας δώσει πολλές χαρές, εάν ξέρετε τι θέλετε, τα scramblers γενικά, έχουν πρόσφατα αρκετή δημοτικότητα, βάζοντας στο χορό πολλές εταιρείες, ανεβάζοντας τον πήχη. Οι δεκαετίες του 60 – 70 είχαν αρκετή δόση επανάστασης, μαζί ήταν και η μοτοσικλέτα, η οποία ακολούθησε τις προσταγές της μόδας δημιουργώντας τα Scramblers.

Αυτά είχαν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν παντού από άσφαλτο έως ατέλειωτους χωματόδρομους.

Η δική μας είναι αλλιώς, είναι Triumph Bonneville έχει ιστορία  και κουλτούρα, είναι το κορυφαίο αστέρι της σύγχρονης τρέλας, τελικά θα μπορέσει να μου μεταφέρει την ίδια σπίθα που ένιωσα μες στην πόλη, σε άλλες διαδρομές?

Ναι τα κατάφερε, παντού σε όλα.

Χαρά του παιδιού είναι αυτή η μοτοσικλέτα, άνετη, χαμηλή, ελαφριά αίσθηση, με τις πιστονιές να μου σιγοτραγουδούν σε όλη τη διαδρομή, ανεβάζοντας τη διάθεση μου στα ύψη, έχουμε και 10 άλογα παραπάνω. Μια χαρά έως εδώ στην ασφάλτινη διαδρομή,  ήταν αξιοπρεπέστατη, στο χώμα όμως ήρθε η έκπληξη,  με τίποτα δεν περίμενα να δουλεύουν οι σχετικά σφιχτές αναρτήσεις.

Ναι,είναι scrambler original, ιδανική να σε μεταφέρει παντού με άνεση δίχως να σε τρομάζει, μια μοτοσικλέτα που τα κάνει όλα με τον τρόπο της, έχοντας τη δική της νοοτροπία. Δεν είναι enduro, δεν είναι street, δεν είναι GT, είναι αυτή η μοτοσικλέτα, που θα σε πάει παντού απλά και εύκολα με στυλ. Η διαδρομή που έκανα ήταν καθαρά εντουράδικη, οι χωμάτινοι αυτοί δρόμοι το καλοκαίρι κάπως τους φέρνουν έτσι, ώστε να κατεβαίνουν αυτοκίνητα, τώρα θα ήταν αδύνατον να κατέβεις, ακόμη και με τζιπ.

Εδώ είναι που αρχίζει η περιπέτεια, θα μου πείτε γιατί δεν παίρνεις ένα KTM 1290, η BMW 1200, η Triumph 1200 να κάνεις τα ίδια, που είναι ποιο σύγχρονες με όλα τα καλούδια και θα σε πάνε ποιο άνετα?

Ένα ερώτημα που θα χρειαστεί να απαντήσετε μόνοι σας, απλά σας γράφω είναι διαφορετικά, σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή που είναι αδύνατον να σας περιγράψω.

Το Scrambler είναι αλλιώς, έχει μια άλλη φιλοσοφία που σε γεμίζει μοτοσικλέτα, δίχως ζελατίνα, να σε χτυπάει ο αέρας, δίχως όλα αυτά που κάνουν τη ζωή σου εύκολη, αυτή είναι η ουσία της περιπέτειας, πρέπει να νιώθεις την κάθε στιγμή.

Tracer