Ροπωτό, είναι το χωριό-φάντασμα που βουλιάζει στα Τρίκαλα, εδώ ήρθαμε να το δούμε και να το κινηματογραφήσουμε.

Στο Ροπωτό Τρικάλων κάποτε ζούσαν περίπου 300 οικογένειες, αλλά από το 2012 και μετά, οπότε κι έγινε η μεγάλη καθίζηση, έχει μετατραπεί σε ένα χωριό- φάντασμα, καθώς μέρα με τη μέρα το καταπίνει η γη. Σήμερα οι λιγοστοί κάτοικοι που έχουν απομείνει, λένε πως βρίσκονται στα «αζήτητα» της κυβέρνησης και των αρχών καθώς βλέπουν στενοχωρημένοι τα σπίτια τους να χώνονται ολοένα και περισσότερο στο έδαφος, μην μπορώντας να κάνουν τίποτα για αυτό.

Παλιά το Greekreporter έκανε ντοκιμαντέρ την σπάνια περίπτωση αυτού του χωριού και αυτή τη στιγμή το Ροπωτό εμφανίζεται από ειδησεογραφικά site της Ιταλίας μέχρι την Daily Mail. Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι «Η πόλη φάντασμα της Ελλάδας που βουλιάζει» κι έχει διάρκεια 12 λεπτά, στα οποία συμπυκνώνεται το πρόβλημα των καθιζήσεων που εξαφάνισαν το μισό χωριό το 2012.

Ropoto: Greece’s Sinking Ghost Town Ropoto was once a thriving village and home to 300 families, but a landslide in 2012 turned the village into a ghost town. Today, forgotten by people and authorities, Ropoto’s terrain is still sinking, slowly moving the half-standing structures.