Τόσο σέβονται την ιστορία αυτού του τόπου!

Έχουν αφήσει ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα του 1890, που είναι κηρυγμένο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, να ρημάζει και να κινδυνεύει να καεί ανά πάσα στιγμή, όχι μόνο αυτό αλλά και τα νοικοκυριά που βρίσκονται τριγύρω…
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ο χώρος μπροστά και γύρω από το κτίριο έχει καλυφθεί από ξερόχορτα, τα οποία ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, δηλαδή ο ΟΣΕ, μάλλον θεώρησε περιττό να πάει να τα κόψει και να ήταν μόνο αυτό.
Βγάζοντας φωτογραφίες μου, την έπεσαν οι γειτόνισσες νομίζοντας ότι είμαι από τον ΟΣΕ, (πότε επιτέλους θα καθαρίσετε τα χόρτα, μόνοι μας τα ξεχορταριάζουμε μην καούμε).
Παίζει να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη η οποία δεν σέβεται καθόλου την ιστορία της.
Αλλιώς δεν εξηγούνται όλα αυτά που συμβαίνουν και που θέτουν σε κίνδυνο τους αρχαιολογικούς μας χώρους και τα ιστορικά μνημεία.
Αυτό όμως δεν είναι το μόνο δείγμα ασέβειας προς την ιστορία μας. Το θέαμα στον σιδηροδρομικό σταθμό των Μυκηνών που βρίσκεται στα Φίχτια, αλλά και στους περισσότερους σταθμούς, είναι εξίσου αποκρουστικό και συνάμα επικίνδυνο.
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις των σταθμών, είναι ότι χειρότερο έχω συναντήσει, κατεστραμμένα τα πάντα,η απόλυτη εγκατάλειψη, ΚΡΙΜΑ.
Ελάχιστοι διαφεύγουν από το πλιάτσικο και αυτοί, λόγω ότι κοντά τους η δίπλα, έχουν κανένα καφενέ.