Αν δεν είσαι ντόπιος, ή αν δεν έχεις ακούσει για τις σφολιάτες, δύσκολα φτάνεις μέχρι εκεί. Το μαγαζί που λέγετε Ανθέων είναι του Δημήτρη Λαβίδα και βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού στην Άνω Γλυφάδα, οπότε είναι μάλλον απίθανο να περάσεις τυχαία από εδώ.

Εδώ φτιάχνονται καθημερινά οι πιο φρέσκες και νόστιμες πίτες της πόλης, σχεδόν καθημερινό είναι το μποτιλιάρισμα έξω από μαγαζί -εργαστήριο. Φανταστείτε να είχε ταμπέλα, ούτε καν νούμερο δεν έχει από έξω, εδώ που τα λέμε δεν τα χρειάζεται αφού οι μυρωδιές  από το εργαστήριο, σε οδηγούν μέσα.

Πίτα αραβική

Μια υπέροχη αυλή με τραπεζάκια για να απολαύσεις την ζεστή και προπάντων φρέσκια πίτα που θα διαλέξεις με δυσκολία ανάμεσα σε τόση ποικιλία: τυρόπιτα με ζύμη κουρού φτιαγμένη με γιαούρτι και μέλι, σπανακόπιτα, κιμαδόπιτα, αραβική πίτα ψημένη σαν λαχματζούν με σουτζούκι,   πιπερόπιτα, μανιταρόπιτα, κοτόπιτα πεπερόνι, ντομάτα και τυρί, πεϊνιρλί, πίτσες.

Η περιγραφή του μαγαζιού αναφέρει «αυθεντικές οπισθοδρομικές γεύσεις», δεν είναι να απορεί κανείς, λοιπόν, που οι περισσότεροι δεν καταφέρνουν να βγουν από εκεί μόνο με μία πίτα, αλλά πάντα λαχταρούν και κάτι ακόμη, ( βάλε μου ότι θέλεις λέω κάθε φορά).

Η κουρού τυρόπιτά του ζυμωμένη με μέλι και γιαούρτι είναι από μόνη της μια γαστρονομική εμπειρία, όλοι το ξέρουν, όπως και εγώ που το επισκέπτομαι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, καθώς εδώ και 23 χρόνια φτιάχνει την καλύτερη τυρόπιτα που έχεις δοκιμάσει, αέρινη, με μια διακριτική γλύκα και πιο ελαφριά από οποιαδήποτε άλλη τυρόπιτα.

Αυτός είναι και ο λόγος εδώ στην Ανθέων 46, που παραμένει σχεδόν αποκλειστικά υπόθεση των ντόπιων, δεν είναι καθόλου μυστικό για όλους τους άλλους, που ερχόμαστε από μακριά.