Eνα κάστρο που βρίσκεται ψηλά πάνω από μια κοιλάδα σκαρφαλωμένο πάνω σε ένα βράχο με έναν ρέοντα ποταμό κάτω στο Πριγκιπάτο της Τρανσυλβανίας.

Φωλιασμένο στις κορυφές των νότιων Καρπαθίων, λαμπρό με γοτθική, μπαρόκ και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, καθώς και μια πληθώρα ιστορικών αξιοθέατων, το Bran είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη στη Ρουμανία.
Είναι το πνεύμα του Δράκουλα που μας κάνει να αγαπάμε το Κάστρο του Bran.
Αν και ο Stoker δεν επισκέφθηκε ποτέ την Τρανσυλβανία, ο Ιρλανδός συγγραφέας στηρίχθηκε στην έρευνα και στη ζωντανή φαντασία του για να δημιουργήσει το σκοτεινό και εκφοβιστικό έδαφος του Count Dracula, οδηγώντας σε επίμονα μύθους ότι ήταν κάποτε το σπίτι του Vland. Ενώ η σύνδεση με το Dracula είναι σκιτσαρισμένη στην καλύτερη περίπτωση, το κάστρο εξακολουθεί να κατέχει μια ισχυρή έλξη για όλους τους οπαδούς του Count.

Χαρακτήρας του Bram Stoker ο Draculas, αυτός ο χαρακτήρας συχνά συγχέεται με τον Βλαντ Τέπες, γνωστό μερικές φορές ως Vlad Dracul, ο οποίος ήταν ένας πύργος της Βλαχίας με ένα κάστρο, τώρα σε ερείπια, που βρίσκεται στο Πριγκιπάτο της Βλαχίας. Επειδή το Κάστρο Μπραν είναι το μοναδικό κάστρο σε όλη την Τρανσυλβανία που ταιριάζει στην περιγραφή του Bram Stoker για το Κάστρο του Δράκουλα, είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ως το Κάστρο του Δράκουλα.

Το κεφάλαιο 2, του «Dracula» περιγράφει το κάστρο του Count ως «. . . στην άκρη ενός τεράστιου γκρεμού. . . με περιστασιακά μια βαθιά ρήξη όπου υπάρχει ένα χάσμα [με] ασημένια νήματα όπου τα ποτάμια αναδύονται σε βαθιά φαράγγια μέσα από τα δάση ».
Περιτριγυρισμένο από μια μυστηριώδη αύρα και μύθο και σκαρφαλωμένο πάνω σε ένα βράχο 200 ποδιών, το Κάστρο του Bran αποκτά τη φήμη του στους επιβλητικούς πύργους και τους πυργίσκους καθώς και στο μύθο που δημιουργήθηκε γύρω από το Dracula του Bram Stocker.
Το κάστρο του Bran, χτισμένο στην περιοχή του ναού των Ιπποτών, χρονολογείται από το 1212, Bran (Dracula Castle) Ρουμανία.

Από το 1920 έως το 1948 ο Μπράνι υπηρέτησε ως βασιλική κατοικία, δώρο του λαού του Μπρασόβ στη βασίλισσα Μαρία της Ρουμανίας. Το κάστρο είναι πλέον ένα μουσείο ανοιχτό για τους τουρίστες, παρουσιάζοντας τέχνη και έπιπλα που συλλέγονται από τη Βασίλισσα Μαρία.
Οι στενές σκάλες (κλιμακοστάσια) οδηγούν σε 60 δωμάτια με ξύλα, πολλά από τα οποία συνδέονται με υπόγεια περάσματα, τα οποία στεγάζουν συλλογές επίπλων, όπλων και στολών που χρονολογούνται από τον 14ο έως τον 19ο αιώνα. Το κάστρο έχει θέα στο γραφικό χωριό Bran, το οποίο προσφέρει υπαίθριο Εθνογραφικό Μουσείο και αποτελείται από παλιά χωριάτικα σπίτια με έπιπλα, οικιακά αντικείμενα και κοστούμια.