Το πρωινό της Τετάρτης, με βρήκε Εθνική οδό με ένα φιλικό ζευγάρι όπου θα κάναμε ένα κομμάτι του ταξιδιού μαζί, να συνταξιδεύουμε με προορισμό το Άγκιστρο Σερρών 650 χλμ. όπου θα κάναμε την 1η διανυκτέρευση μας.

1η στάση τα Καμένα Βούρλα για καφεδάκι με τη ζέστη να χτυπάει 40ρια, η συνέχεια ποιο γρήγορη πλέον, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να φτάσουμε νωρίς  στον προορισμό μας και να απολαύσουμε το καλύτερο χαμάμ, στο ομώνυμο ξενοδοχείο. 2η στάση για νεράκι και καφέ πριν τις νέες σήραγγες των Τεμπών με τη θερμοκρασία στα ύψη να χτυπάει κόκκινο.

Νωρίς λοιπόν στο Άγκιστρο, και ίσα που προλαβαίνουμε  ανοιχτή τη ταβέρνα δίπλα στο ποτάμι, για να απολαύσουμε ψητή και καπνιστή πέστροφα, μην το χάσετε όσοι βρεθείτε εκεί. Η συνέχεια έχει χαμάμ, δίπλα ακριβώς στο ξενοδοχείο, βρίσκεται το βυζαντινό χαμάμ του Αγκίστρου που χρονολογείται γύρο στο 950 μ.Χ. και χαρακτηρίζεται ως ένα πραγματικό πολιτισμικό μνημείο. Ο τοπικός μπέης και το χαρέμι του χρησιμοποιούσαν το χαμάμ επί τουρκοκρατίας.

Οι πηγές του Αγκίστρου θεωρούνται από τις καλύτερες της Ευρώπης. Έχουν θερμοκρασία 40,5°C και μπορείτε να χαρείτε την ευεξία και αναζωογόνηση που προσφέρουν.