Είναι αυτές οι βόλτες που τις περιμένεις με λαχτάρα, είναι αυτά τα βουνά με τις υπέροχες λίμνες  μας, είναι η Πελοπόννησος όπου αν και κατακαμένη κατά καιρούς, κρατάει ακόμη πολλούς επίγειους παραδείσους.
Ένας από αυτούς είναι και λίμνη Τσιβλού.

Πριν πάτε όμως πρέπει να ξέρετε:

Ήξερες ότι αυτή η λίμνη είναι αποτέλεσμα ολοκληρωτικής καταστροφής 2 χωριών;

Ήξερες ότι είναι εκπληκτικής ομορφιά, με καταγάλανα νερά και ανεπανάληπτο θέαμα!

Ήξερες ότι προσελκύει κάθε χρόνο, χιλιάδες επισκέπτες?

Ήξερες ότι αποτελεί έναν θαυμάσιο προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου!

Αυτό που επίσης πρέπει να ξέρεις, είναι, πως, από οποιαδήποτε πλευρά και να δεις την λίμνη η θέα είναι εκπληκτική, με τη βοήθεια του drone, θα δείτε και πως είναι από πολύ ψηλά.

Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό οικοσύστημα περιτριγυρισμένο από ένα πανέμορφο πλατανόδασος, ανάμεσα σε καταπράσινα έλατα, καστανιές και πεύκα.

Η Λίμνη Τσιβλού είναι ένα δημιούργημα εξ ολοκλήρου της φύσης, ηλικίας μόλις 100 χρονών, τότε δημιουργήθηκε, όταν σημειώθηκε μια κατολίσθηση το 1913, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν δύο χωριά. Η κατολίσθηση παρέσυρε χιλιάδες τόνους χώματος και βράχων οι οποίοι εξαφάνισαν κυριολεκτικά το χωριό Συλίβαινα, ενώ βούλιαξε στη κυριολεξία το χωριό Τσιβλός από όπου και πήρε το όνομα της. Εύκολα θα δείτε τα δένδρα που υπάρχουν μέσα στη λίμνη.

Η λίμνη τριγυρίζετε από τις οροσειρές του Χελμού, 11 χλμ. ποιο μακριά είναι η Ζαρούχλα,  εκεί είναι το δάσος του Φενεού, όπου μέσα από μια ορεινή χωμάτινη διαδρομή, θα σε βγάλει στο Φενεό και τη λίμνη Δόξα.
Πριν είναι η Περιστέρα που όταν αποφασίσεις να ανέβεις, ο δρόμος θα σε βγάλει στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.
Απέναντι από τη Περιστέρα είναι η Αγία Βαρβάρα όπου μέσα από χωμάτινη διαδρομή θα βρεθείς στο Σαραντάπηχο και τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Είναι η μικρή Ελβετία της Αχαΐας, είναι εντυπωσιακή ειδικά όταν χιονίζει και υπέροχη όταν βουτάς στα δροσερά νερά της το καλοκαίρι.

Το ταβερνάκι της Κατερίνας επάνω στη λίμνη θα σας χορτάσει με υπέροχες γεύσεις, πριν τη λίμνη ακριβώς, είναι το Πέτρινο (Ταβέρνα και δωμάτια) όπου ο Παναγιώτης με τη μητέρα του, θα σας δώσουν το απόλυτο σπιτικό φαγητό.

Tracer