Αφήνοντας πίσω τη βουή της πόλης και το άγχος της καθημερινότητας κατευθύνεστε προς τον αγαπημένο σας προορισμό, την πανέμορφη Ευρυτανία. Από τις Κορυσχάδες, διαλέξαμε την χωμάτινη διαδρομή πάνω από το χωριό, για να μας βγάλει στον επαρχιακό δρόμο για τα Φιδάκια. Η διαδρομή είναι υπέροχη ειδικά με μοτοσικλέτα.

Θα χρειαστείτε 25χλμ περίπου από το Καρπενήσι και 22  από Κορυσχάδες μέσω χωματόδρομου, για να βρεθείτε σε ένα από τα ωραιότερα χωριά της Στερεάς Ελλάδας, το χωριό Φιδάκια.

Πλακόστρωτα σοκάκια, παλιά πέτρινα αρχοντικά, ανθισμένες αυλές, καλοδιατηρημένα σπίτια και η γραφική πλατεία με την επιβλητική εκκλησιά της Γέννησης της Θεοτόκου συνθέτουν την εικόνα του διατηρητέου οικισμού που είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1000 μέτρων.

Το όνομα του χωριού δεν γνωρίζουμε από πού προέρχεται καθώς αλλού γράφετε με (ι) Φιδάκια και αλλού με (ει) Φειδάκια. Το χωριό υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων, μιας και έχουν βρεθεί πολλά αρχαία αντικείμενα από τους κατοίκους του και πιθανολογείται ότι ίσως πρόκειται για την αρχαία Φθία του Αχιλλέα. Το αποκαλούσαν και Φθάκια και ίσως από εκεί προέκυψε το τελικό Φιδάκια. Μέχρι σήμερα δεν μπορεί να προσδιοριστεί η θέση της αρχαίας Φθίας και της γειτονικής Ελλάδας.

Θα ήταν άχαρο να μιλήσουμε με λόγια και να περιγράψουμε αυτή την μοναδική ομορφιά του χωριού. Έτσι, θα αφήσουμε τις ίδιες τις εικόνες να μιλήσουν. Για ένα πράγμα είμαστε πεπεισμένοι, ότι μετά την επίσκεψη σας στο χωριό είναι σίγουρο ότι θα αναθεωρήσετε πολλές από τις απόψεις σας γύρω από τη ζωή καθώς θα μείνετε έκθαμβοι από αυτό που θα συναντήσατε. Διαβάστε και δείτε περισσότερες εικόνες για τα  Φιδάκια…

Ο Ξενώνας Οιχαλία

Σπιτική φιλοξενία, άνετο περιβάλλον, ζεστασιά, θαλπωρή και το θερμό χαμόγελο των ανθρώπων, σας περιμένουν εκεί όπου ο χρόνος φαίνεται σταματημένος και το ειδυλλιακό τοπίο με τη θέα προς τη λίμνη, χαρίζει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξενοιασιάς για όλο το χρόνο.

 

Τα δωμάτια με την εξαιρετική διακόσμηση και τον απαραίτητο εξοπλισμό κάνουν τη διαμονή σας άνετη, ενώ στο cafe του ξενώνα θα χαλαρώσετε ακούγοντας ενδιαφέρουσες μουσικές επιλογές συνοδεία του αγαπημένου σας καφέ, ντόπιων αφεψημάτων, ή ποτού γύρω από το τζάκι. Στο χώρο αυτό προσφέρετε και το πλούσιο πρωινό, βασισμένο σε χειροποίητα προϊόντα παραγωγής τους.

Στο εστιατόριο τους, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε παραδοσιακές σπεσιαλιτέ της περιοχής, με την θέα της λίμνης, να δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στις αισθήσεις σας. Εκεί μας υποδέχθηκαν ο κος Χρήστος και η κα Γεωργία, δίνοντας το καλύτερο εαυτό τους και τις υπέροχες γεύσεις, από τα υπέροχα φαγητά τους, το δε φράουλο, δίνει μια άλλη γεύση στο τσίπουρο τους.

Περίπου 3χλμ μακριά από τον οικισμό, θα βρεθείτε στη θέση Τσαγκαράλωνα, τοποθεσία από την οποία η θέα προς τη λίμνη των Κρεμαστών, θα μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό σας. Αποτελεί δε σημείο αναφοράς όλων των επισκεπτών και ένα από τα καρτ – ποστάλ της περιοχής.

Η στιγμή της αναχώρησης και η θλίψη του αποχωρισμού, είναι ταυτόχρονα υπόσχεση επιστροφής στο παραδεισένιο τοπίο των Φιδακίων.

Είναι ένα όνειρο που πρέπει να κάνετε πραγματικότητα.

http://www.fidakia.gr/