Ελληνική Παραδοσιακή Ταβέρνα με τέχνη και ιστορία

Μια ιδιαίτερη βραδιά ξεκινάει, θα βρεθώ στο Ασχημοπαπο για άλλη μια φορά, στα Άνω Πετράλωνα.
Το Ασχημόπαπο είναι μια ταβέρνα, όχι μια οποιαδήποτε, εδώ μεγάλωσα, παίζοντας στην αυλή του, αυτή την αυλή αργότερα την έκανε ταβέρνα ο Αντώνης, ο φιλόσοφος ταβερνιάρης, 2 σπίτια πιο κάτω είναι το πατρικό μου.
Ο Ηθοποιός και συλλέκτης, από μικρασιατική οικογένεια που ήδη στα τέλη της δεκαετίας του 1910 είχε καφενείο στο Σύνταγμα, έφτιαξε στο πατρικό σπίτι ένα χώρο, που κρατάει την παράδοση της καλής λαϊκής ταβέρνας, πασπαλισμένη με τέχνη και ιστορία.

Μια παράδοση στην τέχνη του φαγητού, στο διαλεχτό κρασί, στους έξυπνους μεζέδες, η τέχνη και η ιστορία είναι φορτωμένη εδώ στους τοίχους.

Εκεί πρωτοείδα ηθοποιούς από κοντά, γνωστούς της εποχής.
Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω την μαγεία της ατμόσφαιρας του, και ναι, έχει κάτι μαγικό εδώ.
Δίπλα είναι το Φιλοπάππου και η Ακρόπολη.

Εδώ, στη Χαρούλα, την κόρη του Αντώνη, που κράτησε το μαγαζί, (κράτα γερά Χαρούλα) συναντιούνται διάφορες γενιές, άνθρωποι και ιστορίες τους γίνονται ένα με το κρασί.

Τραγούδι, γλέντι και χορό, το κέφι ποτέ δεν θα χαθεί, είναι μόνιμα εδώ, η Αθήνα κάποτε, ήταν μια τεράστια γειτονιά  ένα κομμάτι της παραμένει εδώ.

Το Ασχημόπαπο είναι μέρος για φίλους, και εάν δεν έχεις εδώ θα βρεις το παρεϊστικο θα γίνεις μια παρέα. Το κυριλέ δεν αρέσει εδώ, πρέπει να είσαι άνετος, απλός να γίνεσαι ένα με τις παρέες.

Εδώ συζητάμε χωρίς να γινόμαστε

Τα Πετράλωνα είναι μία απ’ τις 10 υποψήφιες συνοικίες για την καλύτερη συνοικία της Αθήνας.

Παρέα μου το Dominar 400 Bajaj

Το Ασχημόπαπο
Άνω Πετράλωνα
Ιώνων 61
Τηλέφωνο: 210 3463282