Η οικογένεια Bonneville της Triumph, είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη εμπλουτισμένη συλλογή, η χαρτοφυλάκιο  προϊόντων θα έλεγα. Η Triumph έτσι, προσφέρει ένα διαφορετικό σύνολο μοτοσυκλετών, παρά το γεγονός ότι λίγο πολύ, είναι από το ίδιο καλούπι.

Στη σειρά 1,200cc Bonneville, οι Thruxton και Thruxton R, βρίσκονται στην άλλη πλευρά, του cafe racer θα έλεγα, προσφέροντας μια εμπειρία περισσότερο hardcore, που λατρεύουμε. Η διαφορά είναι ότι αυτές,  για εμένα τουλάχιστον δεν είναι πρακτικές για καθημερινή χρήση, η θέση οδήγησης και οι ποιο σκληρές αναρτήσεις μου πονάνε τους καρπούς, οπότε  θα επιστρέψεις μετά από λίγες ώρες.

Εδώ η Triumph εδωσε τη  λύση, και ονομάζεται Speed Twin, είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας Bonneville.

Στην πραγματικότητα τώρα, η εταιρεία σκέφτηκε και καλά εκανε να δημιουργήσει το Speed ​​Twin, στην πραγματικότητα χρειάστηκαν τρία χρόνια έρευνας  και τα αποτελέσματα είναι αρκετά εντυπωσιακά. Το επίκεντρο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, ήταν να εξασφαλιστεί ότι το Speed ​​Twin, θα ζυγίζει λιγότερο από το Thruxton και η διαφορά είναι σημαντική,  συνολικά 10 ολόκληρα κιλά.

Σε γενικές γραμμές, ο σχεδιασμός Speed ​​Twin ξεπερνά τη γοητεία και σίγουρα δεν θα χάσει τη λάμψη της, ακόμα και μετά από πολλά χρόνια, η απλότητα της και ανεξάρτητα από τη γωνία που εσείς τη βλέπετε το Speed ​​Twin, έχει υπερβολική γοητεία, οι λεπτομέρειες της αγγίζουν την τελειότητα.

Ο κινητήρας Triumph, δικύλινδρος, 1200 κυβικών υψηλής ροπής,  κάνει την οδήγηση απόλαυση, ένα ατελείωτο παιχνίδι από στροφή σε στροφή, φρενούκλες που σταματούν ακαριαία, αναρτήσεις που δεν σου σπάνε τη μέση, φοβερή θέση οδήγησης και μια στιβαρή κατασκευή που θα λατρέψετε.

Tracer