Πριν τα Χριστούγεννα κλείνουμε  το 2017 με ένα τελευταίο ταξίδι στο Μωριά,  εδώ « σκαρφαλωμένο » στα 1100 μ. είναι το Βαλτεσινίκο, έχει κηρυχτεί παραδοσιακός οικισμός και είναι χτισμένο ανάμεσα σε καρυδιές,  έλατα και μηλιές. Πάνω από τον οικισμό δεσπόζουν ζωσμένες από το ελατόδασος τρεις κορυφές του Μαινάλου, το Παλαιόκαστρο (1435μ.), το Αλογοβούνι και το Ψηλό Βουνό.

Η θέα του είναι μαγευτική, με τις ελατοσκέπαστες πλαγιές, τα καταπράσινα περιβόλια, τις βαθύσκιωτες καρυδιές, τις πανύψηλες λεύκες και γύρω να απλώνεται πανέμορφο το ελατόδασος. To χειμώνα το χωριό είναι τυλιγμένο στην πάχνη και συχνά αποκλείεται από το χιόνι.  Αμφιθεατρικά χτισμένο όπως είναι στους πρόποδες του υψώματος του Παλαιόκαστρου, έχει πανοραμική θέα και παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια.

Το πετρόκτιστο Δημοτικό Σχολείο, οι πολλές εκκλησίες, τα περιποιημένα 340 σπίτια, τα τρεχούμενα νερά, δίνουν την εικόνα ενός ζωντανού χωριού. Μέσα στο χωριό υπάρχουν 10 εκκλησίες με τις περισσότερες να είναι αριστουργήματα αρχιτεκτονικής. Τα Λαγκάδια, Μαγούλιανα, Βυτίνα και πολλά άλλα είναι δίπλα μας, αλλά και προορισμός μας είναι επίσης, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Η διανυκτέρευση μας είναι σε Ξενώνα και ίσως από τις καλύτερες ταβέρνες που έχουμε πάει, θα αναλάβει να γεμίσει με απίστευτες γεύσεις, το στομάχι μας.

Κόστος: 60€ με διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και βραδινό φαγητό το άτομο, λόγω περιορισμού δωματίων θα παρακαλέσω την άμεση κράτηση.

Κρατήσεις στο info@tracerclub.gr