Κυριακή μέρα λαμπρή για γευσιγνωσία και καλή παρέα, προορισμός ο Τσέλιγκας, τοποθεσία Κοτσικιά Δίρφυς, δρόμος απείρου κάλους.
Από Χαλκίδα για Αρτάκη και ανέβασμα προς Δίρφυ, η διασταύρωση γράφει προς Λιμνιώνα Γλυφάδα, Κοτσικιά, Πετάλη. Στάση στο διάσελο και επίσκεψη στο καταφύγιο Αγάλης, στάση για φωτογραφίες στο εντυπωσιακό τοπίο. Συνέχεια το κατέβασμα προς Κοτσικιά Γλυφάδα, ένα υπέροχος δρόμος με τη Σκόπελο να φαίνεται πεντακάθαρα. Ένας χωματόδρομος 2,5 χλμ. βατός στο τέλος της ασφάλτου για την πολύ καλή ταβέρνα.
Ταβέρνα με τα όλα της, ιδανικός προορισμός για καλό φαΐ με καλές τιμές, κοντοσούβλι μοσχάρι, μην το χάσετε θα χάσετε, μοσχαράκι με πορτοκάλι, φοβερές σαλάτες και απίστευτο τυροπιτάρι, Α τα παϊδάκια για φρούτο.

Παραλία Πετάλη

Στα 3.5 χλμ. βατού χωματόδρομου θα βρείτε την παραλία αυτή είναι ένας από τους πολυσύχναστους προορισμούς, για ελεύθερο camping, πολλά χρόνια πριν ήταν άγνωστη, και εγώ ένας ανήσυχος ιχνηλάτης (Tracer), αλλά όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ακόμα πιο γνωστή. Ελπίζω να πάτε και να σεβαστείτε το άγριο αυτό τοπίο, όπως έκανα κι εγώ κάποιες φορές που ήθελα ένα παρθένο τοπίο, να παραμείνει παρθένο!

Tracer