Ένα ταξιδιωτικό αφιέρωμα στο Μανουσάκειο, ένα Μουσείο Αστικού και Λαϊκού Βίου που αποτελεί δωρεά του αειμνήστου Λεωνίδα Μελετίου Μανουσάκη, ο οποίος το 1996 δώρισε στο Δήμο Σπάρτης μαζί με την οικία του, την οικοσκευή, το ρουχισμό, το φωτογραφικό αρχείο, το οθωμανικό λάβαρο κ.α. στεγάζεται στο διώροφο νεοκλασσικίζον οίκημα των αρχών του 20ού αιώνα επί της οδού Ανανίου 13 στη Σπάρτη.
Το Μουσείο έχει θέμα «Αστικός και Λαϊκός Βίος στη Σπάρτη τον 20ό αιώνα» και πληροί όλες τις σύγχρονες μουσειολογικές προδιαγραφές.
Περιλαμβάνει έπιπλα, ενδυμασίες, κεντήματα, υαλικά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό της εποχής αυτής. Σημαντική θέση στην έκθεση καταλαμβάνει το οθωμανικό λάβαρο το οποίο έφερε από το Λέσβο το 1912 μετά από την απελευθέρωση του νησιού από τους Οθωμανούς, ο Σπαρτιάτης ταγματάρχης Αλέξανδρος Μανουσάκης (θείος του δωρητή).
Το λάβαρο αυτό έχει περιέλθει στην κατοχή του Δήμου αφού συντηρήθηκε και  χαρακτηρίστηκε, μεταξύ άλλων αντικειμένων, ως κινητό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Εκτίθενται επίσης οικογενειακά κειμήλια που δωρήθηκαν στο Μουσείο και από άλλους Σπαρτιάτες πολίτες που επιθυμούν να μοιραστούν με τους συμπολίτες τους το μερίδιο της ιστορίας της πόλης τους, που τους αναλογεί αλλά και το μοναδικό συναίσθημα που τους συνδέει με τα αντικείμενα αυτά.

Μια μοτοσικλέτα ιδανική για fast track μακρινά ταξίδια, είναι το 1200 Tiger της Triumph, ένα υπερόπλο που θα σε ταξιδέψει με την απόλυτη άνεση, μεταφέροντας όλα σου τα παρελκόμενα.
Μπουφάν είναι το New Adventure jacket J-TWO from T.UR  και κράνος το νέο Nolan N70-2 X τα οποία δοκίμασα και πλέον είναι αναπόσπαστα κομμάτια από την ενδυμασία μου.

Για τις φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκε η sony α6500 με τον sony 10-18 f/4 και iso 5000 λόγω χαμηλού φωτισμού