Η χρυσή ώρα ή η μαγική ώρα είναι ένας ειδικός χρόνος για τους φωτογράφους και συμβαίνει δύο φορές την ημέρα. Νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.
The golden hour or magic hour is a special time for photographers, and it happens twice a day. Early morning or late afternoon.

Μια ιδανική τοποθεσία, εκεί στην Ευρυτανία, είναι η Τσαγκαράλωνα

Γνωρίζετε ότι οι περισσότερες φωτογραφίες που βλέπετε και σας αρέσουν, είναι εκείνες που έχουν τραβηχτεί την χρυσή ώρα?

Όλα αυτά είναι σαν σύννεφα σκόνης, που μοιάζουν με μαγεία αιωρούμενη στον αέρα, τα χρώματα, η μαγεία αυτή, τις περισσότερες φορές δεν είναι απλώς σύμπτωση – αυτές οι φωτογραφίες, τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της γνωστής ως χρυσή ώρα, γνωστής και ως μαγική ώρα.

Η χρυσή ώρα αναφέρεται στην περίοδο, λίγο μετά την ανατολή ή λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα και η διάρκεια  της εξαρτάται από το πού βρίσκεστε, από την εποχή του χρόνου και από τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, ενώ οι όροι είναι σχεδόν συνώνυμοι, η χρυσή ώρα έχει έναν ορισμό, που βασίζεται στην μετρήσιμη γωνία του ήλιου στον ορίζοντα, ενώ η μαγεία είναι ένας ευρύτερος όρος, που μερικές φορές ενσωματώνει τόσο τη χρυσή ώρα, όσο και την μπλε ώρα, έναν άλλο μετρήσιμο χρόνο, από τη γωνία του ήλιου στον ορίζοντα.

Το Φως.

Το φως είναι το πιο σημαντικό φωτογραφικό στοιχείο. Το φως ακριβώς μετά την ανατολή και λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο φως και δεν μπορεί να αναπαραχθεί, όσο σκληρά προσπαθείτε (καλά, θα μπορούσατε να εξαπατήσετε αρκετούς, εάν έχετε λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών, αλλά δεν είναι η πραγματικότητα, ή να την αισθανθείτε ως πραγματική φωτογραφία η βίντεο). Υπάρχουν μερικά πράγματα, σχετικά με αυτό το είδος φωτός, που όλοι το καθιστούν μοναδικό και αγαπημένο.

Τι είναι η χρυσή ώρα;

Είναι ζεστά τα χρώματα.

Η χρυσή ώρα είναι για το φως. Η θερμοκρασία του φωτός κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, στην κίτρινη περιοχή όταν πρόκειται για το φάσμα του φωτός. Κατά τη διάρκεια της χρυσής ώρας, η θερμοκρασία βρίσκεται στην κίτρινη περιοχή, η οποία δίνει στο φως που χάνεται, χρυσή απόχρωση.

Είναι διάχυτο.

Όταν ο ήλιος είναι κοντά στον ορίζοντα, το φως του, πρέπει να ταξιδέψει σε περισσότερη ατμόσφαιρα, από ότι σε άλλα σημεία του ουρανού. Αυτή η ατμόσφαιρα, δρα σαν ένας γιγαντιαίος διάχυτής, μειώνοντας έτσι και μαλακώνοντας την ένταση του άμεσου φωτός. Αυτό δημιουργεί πιο ομοιόμορφο φως, οπότε η διαφορά στη σωστή έκθεση, ανάμεσα στα σκοτάδι και τα φώτα είναι μικρότερη, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο εύκολο να τραβήξετε μια πιο ομοιόμορφα, εκτεθειμένη φωτογραφία. Είναι σαν ο ολόκληρος ουρανός, να είναι ένα γιγαντιαίο κουτί φωτός.

Το Σχέδιο

Ακόμα κι αν η χρυσή ώρα πρόκειται να διαρκέσει 60 λεπτά, αυτό δεν είναι αρκετός χρόνος, ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να προγραμματίσετε τα πλάνα σας γύρω από τη χρυσή ώρα. Φτάστε στη θέση λήψης πριν από τη δύση, η ανατολή αρκετά πριν.

Motorcycle: https://www.ktm.com/gr/

Φωτογραφικά: https://aa-digitalphoto.gr/

Drone: DJI Mavic air

Ρούχα: https://www.navygreen-eshop.gr/

Παπούτσια: https://www.facebook.com/salomonhella…

Εξοπλισμός μοτοσικλέτας, κράνη: http://baxevanismoto.com

Εξοπλισμός Outdoor: https://www.polo.gr/outdoor/ 

#tracerclub #ktm1090r