Ένα από πρώτα unboxing travel  αυτά θα είναι και η Λέρος, πολλές φορές πέρασα από δίπλα της αλλά δεν στάθηκα, τώρα όμως μιας και είναι από τα ελάχιστα νησιά που δεν έχω πάει, θα το κάνω ολοκληρωμένα και μέσα στη καρδιά του χειμώνα. Ψάρεμα και κάμπινγκ, μαγείρεμα και ψήσιμο εκεί,  αλλά και σε ξενώνες, εστιατόρια,  γύρισμα βίντεο και φωτογράφιση όλο το νησί, η μάλλον τα ενδιαφέροντα κομμάτια του, με αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα.

Ας πάμε μεμονωμένα να σας εξηγήσω τι θα κάνω:

Το νησί, ψάξιμο πέτρα πέτρα και  μέσω βίντεο και φωτογραφίας, όσα θα μπορέσουμε να σας μεταφέρουμε, περίπου 1 εβδομάδα θα μείνω και πιστεύω ότι θα είναι αρκετή ώστε να πάρω τη πλήρη εικόνα. Παράλληλα θα έχετε τη δυνατότητα μέσω του διαδικτύου να έχετε καθημερινές εικόνες και live video, θα ζήσετε μαζί μας έστω και έτσι αυτό που θα ζούμε.
Θα το ταξιδέψουμε με ηρεμία, ώστε να μπορέσουμε να το αποκρυπτογραφήσουμε  και πιστεύω ότι πράγματι, θα είναι ένα νησί έκπληξη. Φίλοι και η λέσχη μοτοσικλέτας θα δίνουν πληροφορίες ώστε να μην αφήσουμε τίποτα που να μην αναφέρουμε.
Στη τοπική λέσχη θα παρουσιάσω το ταξίδι στα Καρπάθια όρη και πληροφορίες για τις Άλπεις, Πυρηναία και γενικές για το εξωτερικό, επίσης προβολή βίντεο και φωτογραφιών από τα ταξίδια.

Το Ψάρεμα, ένα ανεξάντλητο κομμάτι  με διάφορες τεχνικές για διαφορετικά θηράματα και τοποθεσίες, σας αναλύω τις τεχνικές που θα χρησιμοποιήσω εκεί, βάσει των καιρικών συνθηκών η τόπων.

Εγγλέζικο, είναι  μια τεχνική με λεπτά εργαλεία που με έχει τρελάνει, ψάρεμα με φελλό και μηχανισμό για όσους δεν γνωρίζουν και γίνετε από λιμάνια η βράχους. Πολλά τα ψάρια που μπορείς να πάρεις με τη συγκεκριμένη τεχνική, αγαπημένα μου είναι τα λαβράκια και σαργοί που δίνουν μάχη.

Feeder η ελαφρύ casting, μια τεχνική με καλάμι ιδιαίτερο με 3 συνήθως διαφορετικές μύτες για διαφορετικά μεγέθη βαριδιών, εδώ πάλι υπάρχει το heavy & Light, (θα πάρω και τα 2 μαζί) δηλαδή υπάρχουν καλάμια που πετάνε βαριά μολύβια και άλλα που πετάνε με μόλις 10 γρ. Παίρνει και μαλαγρωτή ανάλογα τα γραμμάρια. Εδώ το μεγάλο μυστικό είναι ότι με τις ευαίσθητες μύτες μπορείς και καταλαβαίνεις το ανεπαίσθητο γλείψιμο της τσιπούρας η μουρμούρας οπότε και είσαι έτοιμος να καρφώσεις.

Heavy εγγλέζικο, για δυνατές συγκινήσεις, είναι ειδικά καλάμια που μπορούν σηκώσουν έως και 3 κιλά ψάρια δίχως απόχη από δύσκολα σημεία με βράχια κλπ.

Έτσι θα είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω έντονες ψαρευτικές συγκινήσεις, με πλούσιο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, σε ότι αφορά τις ιδιαιτερότητες που έχει το ψάρεμα του νησιού. Έτοιμος να έρθω αντιμέτωπος με αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα κύματα του Αιγαίου.

Ένας σοβαρός εξοπλισμός από φωτογραφικές μηχανές, drone, action cam, είναι έτοιμος να καταγράψει όλα όσα θα συμβούν στο ταξίδι αυτό.

Tracer