Το Best in Athens περιγράφει την εμπειρία του από το Paleo, το wine bar του sommelier Γιάννη Καϋμενάκη.

Εάν δεν είστε Πειραιώτες, οι πιθανότητες να το βρείτε μπροστά σας είναι ελάχιστες, έτσι και εγώ περιφερόμενος, να βρω παλαιά κτήρια για φωτογράφιση μοτοσικλέτας, έπεσα τυχαία επάνω του.

Αφού έκανα τη φωτογράφιση μου από έξω (κλειστά) έφτασε η ώρα για την επίσκεψη μέσα, άλλη ημέρα. Το Paleo θα σε γοητεύσει απέξω και θα σε μαγέψει από μέσα, μια παλιά αποθήκη, που μετατράπηκε σε wine bar, πάντα είναι πρόκληση η μετατροπή της, εδώ όμως έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το ύψος, η παλαιά σκεπή, η λιτή διακόσμηση, με την κάβα στο βάθος σε μεταλλική κατασκευή, τα άδεια μπουκάλια στους γυμνούς τοίχους και τα φώτα κρεμασμένα, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα κατάνυξης του οίνου.

Κάθε οινόφιλος επιβάλλεται να έρθει εδώ, η ηρεμία του χώρου, σε  συνδυασμό με την απόλαυση των κρασιών και τα ωραία plateau τυριών και αλλαντικών, 400 ετικέτες κρασιών περίπου είναι εκεί και σε περιμένουν. Δέκα, αλλά ιδιαίτερα πιάτα, Ισπανοιταλικόελληνικών γεύσεων στη διάθεση σου να τα απολαύσεις.

Εδώ είναι μια γειτονιά θα έλεγα δίπλα στο λιμάνι, το πρωί είναι γεμάτο από εργάτες, που δουλεύουν στα σιδεράδικα και συνεργεία, αυτοκίνητα και φορτηγά πάνε πέρα δώθε, απέναντι έχει ένα χυτήριο, σκέτη αποκάλυψη.  Εάν περάσεις από εδώ πρωί, δεν θα καταλάβεις τίποτα, το βράδυ αλλάζουν όλα, απόλυτη ηρεμία και λίγα φώτα.

Εδώ λοιπόν, ήρθα και ταξίδεψα για άλλη μια φορά στην Ισπανία, επιλογή μου ένα κόκκινο, (Tinto) ισπανικό κρασί και μια ποικιλία τυριών.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν οι τιμές, πράγματι εδώ θα φας και θα πιείς, σύμφωνα με όσα διαθέτεις, δίχως να επηρεάσει αυτό τη ποιότητα και το service. Το μπουκάλι κρασί  ξεκινάει από τα 18€ έως το άπειρο!!!! οι ποικιλίες κυμαίνονται στα 9€, υπάρχει και ποτήρι κρασί, αλλά όπως λέει και ο Γιάννης,  το κρασί όταν το μοιράζεσαι, ενώνει την παρέα.

ΥΓ. Αφήστε τον Γιάννη να σας προτείνει το κρασί, κάτι ξέρει.

Paleo: Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, τηλ. 210 4125204