Στα μέσα του 80 περίπου πήρα το Penn Spin fisher –  850SS ο μηχανισμός αυτός βασικά είναι σχεδιασμένος για βαριά χρήση  game fish και surf casting. Το σύστημα φρένων  Penn SS είναι ενσωματωμένος στο καρούλι και διαθέτει τις επαναστατικές ροδέλες HT100 ™ για ασυναγώνιστες επιδόσεις στα φρένα.

Ο Penn Spinfisher ήταν μακράν ο πιο αναγνωρισμένος μηχανισμός στην αγορά. Χειροποίητο χαλύβδινο ανοδιωμένο αλουμινένιο καρούλι , με μεγάλη χωρητικότητα.

Θωρακισμένα ρουλεμάν από ανοξείδωτο χάλυβα για εύκολο ξετύλιγμα και κορυφαία απόδοση.

Γρανάζι από ανοξείδωτο χάλυβα, όλα έχουν  κατασκευαστεί από μέταλλα υψηλής ποιότητας.

Specifications:

http://www.scottsbt.com/catalog/store/images/pennparts/manuals/omss420etal.pdf

Μετά από 35 χρόνια αποφάσισα να τον ανοίξω και να του κάνω ένα μικρό service, καθαρίζοντας τα παλιά γράσα και  βάζοντας του νέα, ευκολο στο λύσιμο και βασικά με την απλότητα του να σε εντυπωσιάζει. Ο μηχανισμός είναι σε άψογη κατάσταση εσωτερικά δουλεύοντας όπως τότε, περισσότερη χρήση του έκανα τότε σε βάρκα, για μεγάλα ψάρια τονάκια κλπ. που είχα τρέλα με συρτή. Μετέπειτα του έκανα αρκετή χρήση σε παραλίες με ένα δίσπαστο Penn για δήθεν μεγάλα θηράματα, το μεγαλύτερο ήταν ένας 800άρης σαργός που τον έφερε για πλάκα έξω. Ένας μηχανισμός vintage πλέον που καθαρίστηκε μαζί με το Ζ 720 και θα παραμείνουν ίσως για πάντα καινούργιοι, εάν δεν τους χρησιμοποιήσω ξανά σε ψάρεμα.

Καλάμι Penn δίσπαστο μοτέρ Penn 850ss