Αυτή η συνταγή, θα σας μεταφέρει κατευθείαν στη Φιλαδέλφεια, είναι αυτό το κλασικό σάντουιτς Philly Cheesesteak, όπου είναι γεμάτο με rib eye κομμένο σε λεπτές φέτες, κρεμμύδια και τυρί provolone.
Δείτε εδώ πώς να φτιάχνετε φανταστικά σπιτικά σάντουιτς και να τα φτιάχνετε όποτε θέλετε!
Για το συγκεκριμένο ψήσιμο προτιμώ την ατσάλινη πλάκα της Petromax fs 48.
How To Make Classic Philly Cheesesteak Sandwich
Όλοι μας έχουμε άποψη για όλα και φυσικά τα ξέρουμε όλα, όλα όμως, πρέπει να δουλεύουν εγκεφαλικά και με άποψη! Αυτή λοιπόν είναι μια από αυτές τις συνταγές για τις οποίες πρέπει να προετοιμάσω τον εαυτό μου διανοητικά όταν το δουλεύω.
Ένα κλασικό cheesesteak Philly, αποτελείται από λεπτοκομμένη μπριζόλα (συνήθως Rib-Eye Black Angus ή top round) και παραδοσιακά ψήνεται σε μαντεμένια πλάκα. Είναι ένα υπέροχο, ίσως το καλύτερο σάντουιτς που έχετε φάει.
Όταν το δαγκώνετε, αισθάνεστε στον ουρανίσκο σας, τα υπέροχα κομμάτια από το ribeye και του λιωμένου, αφράτου τυριού. Προσθέστε λίγο την καλή μπαγκέτα με το σκόρδο βούτυρο (garlic butter) και τα καραμελωμένα κρεμμύδια και έχετε μια γευστική απογείωση!

Ιστορία του Cheesesteak
Το αυθεντικό cheesesteak φτιάχτηκε από έναν πωλητή χοτ-ντογκ στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι ακριβείς λεπτομέρειες αμφισβητούνται έντονα, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν στον Pat & Harry Olivieri ως τους αρχικούς δημιουργούς.

Πώς να φτιάξετε ένα Philly Cheesesteak;
Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε στη Φιλαδέλφεια εύκολα για να παραλάβετε ένα σάντουιτς με cheesesteak, τότε η επόμενη καλύτερη επιλογή σας είναι να το φτιάξετε στο σπίτι!
Η συνταγή του σάντουιτς είναι απλή, (μπριζόλα, Καραμελωμένα κρεμμύδια (caramelized onions), τυρί και ψωμί), αλλά οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές.
Εδώ είναι μερικά από τα βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας όταν φτιάχνετε το σάντουιτς σας:
Η μπριζόλα σας πρέπει να είναι κομμένη σε λεπτές φέτες. Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να το ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας για εσάς. Στο σπίτι, μπορείτε να βάλλετε τη μπριζόλα στην κατάψυξη για 15 λεπτά ώστε να γίνει πραγματικά σκληρή και στη συνέχεια να την κόψετε με το πιο κοφτερό μαχαίρι σας. Αφαιρέστε τυχόν μεγάλα κομμάτια λίπους, αλλά λίγο λίπος είναι καλό να μείνει.

Τι είδους τυρί θα πάει στα Philly Cheesesteaks;
Υπάρχουν δύο επιλογές εδώ: το provolone ή το Cheez Whiz, ένα προϊόν τυριού που πωλείται σε βάζα. Ας είμαι ειλικρινής, το αμερικάνικο τυρί είναι πολύ νόστιμο, αλλά ας προτιμήσουμε το κάπως κλασικό, με το τυρί provolone.
Καλή σας όρεξη

https://www.mantemi.gr/