Το Tracer adventure club τον Αύγουστο, θα ταξιδέψει σε Ορεινά περάσματα της Ευρώπης, έως τον Ατλαντικό και στην καρδιά του Ευρωπαϊκού μοτοσικλετισμού.
Θα φωτογραφίσουμε, γνωρίζοντας και αποτυπώνοντας, όλα όσα, θα ήθελε να μάθει, ο κάθε μοτοσικλετιστής που θα ταξιδέψει στην Ευρώπη.
Το story
4 μοτοσικλετιστές φίλοι τρεις από Αθήνα και ένας από Κοζάνη, οι τρεις συναντιούνται έπειτα από πολλά χρόνια μοτοσικλετιστικής δράσης, ηλικιακά κοντεύουν τα ……., αλλά η αγάπη τους για τη μοτοσικλέτα, δεν περνάει εύκολα, μαζί έχουν και ένα φίλο μικρότερης ηλικίας, που θέλει να μάθει πολλά. Ένα BMW ADV 1200 GS, ένα Triumph 1200 XCa , ένα Tiger 800 XCa και εγώ με ένα ΚΤΜ 1290s.
Σχεδιάζουν να ξαναπάνε εκεί που κάποτε, ταξίδευαν δίχως GPS, κινητά και διάφορα gadget, που με υποτυπώδη εξοπλισμό, κατάφερναν και έκαναν το νεανικό τους όνειρο τους πραγματικότητα.
Σήμερα μετά από 35 χρόνια κοντά, συνεχίζουν να ταξιδεύουν και να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, τώρα, θα καταγράψουν πληροφορίες και θα μεταφέρουν μαγικές εικόνες από τις Άλπεις, τον Ατλαντικό και τα Πυρηναία, πανέμορφοι προορισμοί που σε κερδίζουν αμέσως.
Η διαφορά είναι ότι λόγω της πολυετούς πείρας στα ταξίδια εξωτερικού, οι τοποθεσίες που θα επισκεφθούμε δεν θα είναι οι κοινές που πάνε όλοι. Κουκλίστικα χωριά, λίμνες, ποτάμια και παραμυθένια κάστρα, θα αποτυπωθούν σε εικόνες – βίντεο και θα προβληθούν μέσα από τα site και σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε γνωστό χώρο της Αθήνας.
Το Camino de Santiago (ο δρόμος του Αγίου Ιακώβου), είναι μία από τις πιο διάσημες προσκυνηματικές διαδρομές στην Ευρώπη. Εκεί θα βρεθούμε τον Αύγουστο όπου θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε εικόνες.
Οι διαδρομές ποικίλλουν ειδικά για μοτοσικλέτα. Οι περισσότεροι προσκυνητές, όμως, ακολουθούν αυτή των 800 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη St. Jean Pied de Port, στη νότια Γαλλία πάνω από τα Πυρηναία, και καταλήγει στην πόλη Santiago de Compostela, στη βορειο-δυτική Ισπανία, όπου φυλάσσονται τα οστά του Απόστολου Ιακώβου.
Ο Απόστολος Ιάκωβος, γιος του Ζεβεδαίου και της Σαλώμης, μαρτύρησε μεν στα Ιεροσόλυμα, αλλά το λείψανό του μεταφέρθηκε αργότερα στην Compostela της Γαλικίας.
Στον συγκεκριμένο Καθεδρικό Ναό που βρίσκονται τα λείψανά του συρρέουν πλήθη προσκυνητών ετησίως από ολόκληρο τον κόσμο.
Την εμπειρία μας από αυτή τη διαδρομή με μοτοσικλέτα θα σας περιγράψουμε στη συνέχεια μετά το ταξίδι. Συναντάς λογής – λογής ανθρώπους αποφασισμένους να φτάσουν στο Santiago de Compostela, το ταξίδι μας θα έχει τρομερό ενδιαφέρον.
Η προσκυνηματική διαδρομή του Απόστολου Ιακώβου ανακηρύχθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης Πρώτη Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Διαδρομή το 1987 και ενισχύθηκε με την ανακήρυξή της από την ΟΥΝΕΣΚΟ, το 1998, ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μονή Σαιν Μισέλ : Ένα Παραμυθένιο Μοναστήρι στη Νορμανδία

Aποφασίσαμε να επισκεφτούμε το μαγευτικό νησάκι της Νορμανδίας, τη Μονή Σαιν Μισέλ (Mont Saint Michel). Η Μονή Σαιν Μισέλ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Γαλλίας αλλά και από τα πιο μαγευτικά αξιοθέατα της Ευρώπης. Το λεγόμενο «θαύμα του Δυτικού κόσμου» χαρακτηρίστηκε από την UNESCO το 1979 ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, καθώς συνδυάζει παραδοσιακά ιστορικά στοιχεία και σύγχρονη αρχιτεκτονική. Οι τουρίστες που επισκέπτονται τη μονή ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ετησίως.

Το επιβλητικό Αββαείο του Σαιν Μισέλ

Θαανεβούμε έως την κορυφή του λόφου για να απολαύσουμε τη μοναδική θέα της άμπωτης και της παλίρροιας. Το αββαείο  φιλοξενείται στην κορυφή του χωριού και αποτελεί ένα από τα επιτεύγματα της αρχιτεκτονικής. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα της Μονής Σαιν Μισέλ.

Ένα  έξυπνο ταξίδι που συνδυάζει την εμπεριστατωμένη επίσκεψη της Βρετάνης και της χώρας των Βάσκων, σε συνδυασμό με όμορφες κρυμμένες γωνιές των Πυρηναίων.
Ένα δυνατό ταξιδιωτικό πότ πουρί με ζωντανές σύγχρονες πόλεις, κάστρα και μεσαιωνικές εκφορές, μπαρόκ καθεδρικούς ναούς, σημαντικές εικόνες, ευφάνταστη γαστρονομία και ατίθαση φύση στην μαγευτική οροσειρά των Πυρηναίων.

Η σελίδα αυτή εδώ, θα είναι ένα ταξίδι με εικόνες, από τις περιοχές που θα βρισκόμαστε καθημερινά, μεταφέροντας σας μαζί μας.