Ο πιο εκπληκτικός δρόμος που έχουμε δει ποτέ δήλωσε ο Jeremy Clarkson, ο Richard Hammond και ο James May από το Top Gear για το Transfagarasan! Μια μεγάλη εκδρομή για ψαγμένους με μοτοσικλέτα στα Carpathian Mountain! Το έκανα πέρυσι  και θα το κάνω και φετος.

Ένα εκπληκτικό ταξίδι που θα δείτε και θα μάθετε για τις Ρουμανικές παραδόσεις και τον πολιτισμό,  Transfagarasan και  Transalpina,  ζωγραφισμένα μοναστήρια (Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO) και το Κάστρο του Δράκουλα.

Πρόγραμμα:

ΗΜΕΡΑ 1: Αθήνα – Άγκιστρο Σερρών  650 χλμ.

Αναχώρηση 07.30 από Αθήνα

Διαδρομή από Εθνική οδό με 3 στάσεις στη διαδρομή έως το Άγκιστρο όπου θα διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο Χαμάμ, εκεί θα απολαύσουμε το καλύτερο χαμάμ της Ευρώπης. Φαγητό με μοναδική πέστροφα στο εκτροφείο της περιοχής και ξεκούραση για την επόμενη ημέρα.

 

ΗΜΕΡΑ 2: Άγκιστρο – Κραϊόβα 470 χλμ.

Αναχώρηση 08.30

Λιγότερο από 10 χλμ. και θα περάσουμε τα σύνορα με τη Βουλγαρία, θα ανεφοδιαστούμε με καλή και φθηνή βενζίνη, στη συνέχεια θα πάρουμε τη διαδρομή για Σόφια 200 χλμ. μια στάση ενδιάμεσα ίσως και  στο κέντρο της πόλης  για να απολαύσουμε ένα καταπληκτικό καφέ και να χαλαρώσουμε  για τη συνέχεια. Κοντά στη Vratsa 110 χλμ. θα σταματήσουμε για ένα ελαφρύ γεύμα και στη συνέχεια θα βρεθούμε στο Δούναβη σε 105 χλμ. εδώ είναι τα σύνορα και θα πάρουμε το πλοιάριο για Ρουμανία. 90 χλμ. ακόμη διαδρομής και διαμονή στη Κραϊόβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, λίγο χαλάρωση,  βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και φαγητό.

Αναμονή για την επιβίβαση

ΗΜΕΡΑ 3: Κραϊόβα – Transalpina – Σιμπίου 254 χλμ.

Αναχώρηση 08.30

Ήρθε η ώρα για κάποια άγρια ​​τοπία και δρόμους της υπαίθρου, το ταξίδι έχει σήμερα  Transalpina τον υψηλότερο ορεινό δρόμο από ολόκληρη την αλυσίδα των Καρπαθίων βουνών. Βόλτα σε φανταστικούς δρόμους στα 2145 μέτρα, όπου θα σας μαγέψουν με το τοπίο της Transalpina. Αρκετές στάσεις για καφέ και φωτογραφίες. Είναι μια τέλεια παιδική χαρά για τους απαιτητικούς μοτοσικλετιστές και κατάληξη μας το Σιμπίου όπου θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης για φαγητό.

ΗΜΕΡΑ 4: Σιμπίου – Transfagarasan 186 χλμ.

Αναχώρηση 08.30

Κατηφορίζουμε για βρούμε τον DN7C, διαδρομή σε άλλη διάσταση και η κορυφαία για σήμερα το Transfagarasan. Εικόνες που μαγεύουν και μας ζωντανεύουν, ατέλειωτα στροφιλίκια, και θα γεμίσουμε φωτογραφίες τις μνήμες. Φαράγγια και ποτάμια φράγματα και λίμνες αυτά θα ζήσουμε και θα κοιμηθούμε εκεί στο βουνό 10 χλμ. κάτω από την κορυφή.   Το Transfagarasan είναι ανοιχτό στο κοινό μόνο λίγους μήνες το χρόνο λόγω του κρύου καιρού, ονομάστηκε από τον Jeremy Clarkson, τον Richard Hammond και τον James May από το Top Gear ως τον πιο εκπληκτικό δρόμο που έχουμε δει ποτέ!

ΗΜΕΡΑ 5: Transfagarasan – Sighisoara 150 χλμ.

Αναχώρηση 08.30

Ξεκίνημα το πρωί στο  Transfagarasan, που κατασκευάστηκε σε υψόμετρο 2042 μ. πάνω από τα Φαγκάρα που είναι τα υψηλότερα βουνά της Ρουμανίας, στο τέλος της κορυφής μια απίστευτη λίμνη που ονομάζεται Balea Lake και βρίσκεται στη μέση των βουνών δημιουργεί ένα φανταστικό τοπίο. Εδώ θα κάτσουμε για καφέ και θα περπατήσουμε στα μαγαζάκια και τη λίμνη περίπου 2 ώρες. Σιγκισοάρα στη συνέχεια, μέσα από ένα θεαματικό ορεινό δρόμο προς τη Sighisoara. Βόλτα σε στενά δρομάκια και θα ακούσουμε σπουδαίες ιστορίες για τον τόπο που γεννήθηκε ο Print Vlad of the Rotor, γνωστός ως Dracula. Επισκεπτόμαστε την αρχαία οχυρή ακρόπολη Sighisoara μαζί με τον Πύργο του Ρολογιού, το Δωμάτιο των Βασανιστηρίων και τη Συλλογή Μεσαιωνικών Όπλων. Ξοδεύουμε τη νύχτα στην αρχαία πόλη ακούγοντας τους διάσημους θρύλους του Δράκουλα.

ΗΜΕΡΑ 6: Sighisoara –  Μπρασόβ – Bran 150 χλμ.

Αναχώρηση 08.30

Είναι μια τέλεια παιδική χαρά για τους απαιτητικούς μοτοσικλετιστές. Την επόμενη στάση θα είναι το Brasov. Περπατάμε στα λιθόστρωτα δρομάκια του Μπρασόβ, μια από τις καλύτερα διατηρημένες πόλεις της Ευρώπης από τη μεσαιωνική περίοδο που χτίστηκαν στη σαξονική περίοδο του 12ου αιώνα με γοτθική αρχιτεκτονική και αρχαίο στυλ. Επισκεπτόμαστε την Μαύρη Εκκλησία, τα τείχη της οποίας μαύρισαν από τη Μεγάλη Φωτιά του 1689, και θαυμάζουμε τη συλλογή των ανατολίτικων χαλιών. Καταλήγουμε στο Bran  για διανυκτέρευση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και φαγητό.

Ημέρα 7: Bran – Peles castle – Βουκουρεστι 200χλμ.

Αναχώρηση 08.30

Ξεκινάμε την ημέρα μας με μια επίσκεψη στο Κάστρο του Dracula, το κάστρο όπου γεννήθηκε ο μύθος του Dracula και θα μάθετε για εμπνευσμένες ιστορίες για το γνωστό βαμπίρ Dracula. Γνωστός για τις σαδιστικές μεθόδους εκτέλεσης και τον αριθμό των λαών που σκότωσε (περίπου 100.000 λαοί), ο Δράκουλας κερδίζει γρήγορα μια φήμη σε όλο τον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να ετοιμαστούμε να συνεχίσουμε  την περιήγησή μας στα βουνά και θα επισκεφτούμε στην επόμενη στάση  το κάστρο Peles που χτίστηκε από τον βασιλιά Κάρολο 1 μεταξύ 1866 και 1914 και διακοσμήθηκε από τους διάσημους J. D. Heymann από το Αμβούργο, τον Αύγουστο Bembé από το Mainz και τον Berhard Ludwig από τους διακοσμητές της Βιέννης. Η πρώην βασιλική κατοικία είναι μια από τις πιο όμορφες κατοικίες στην Ευρώπη, με 160 δωμάτια, τα οποία είναι πολυτελή διακοσμημένα. Καταλήγουμε στο Βουκουρέστι για διανυκτέρευση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και φαγητό.

Κραϊόβα

ΗΜΕΡΑ 8: Βουκουρέστι – Πέρασμα της Σίπκα 240 χλμ.

Αναχώρηση 08.30

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο του Βουκουρεστίου, μια πόλη με δονητικό πολιτισμό, γκαλερί τέχνης, μουσεία και πολυάσχολη νυχτερινή ζωή. Γνωστό ως «Μικρό Παρίσι» με τη φήμη του για την υψηλή ζωή, η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας και η πρωτεύουσα του Βουκουρεστίου, προσφέρει μια ιστορική γοητεία, μεγάλο αριθμό μουσείων, γκαλερί τέχνης, εξαιρετικές ορθόδοξες εκκλησίες και μοναδικές αρχιτεκτονικές τοποθεσίες. Ξεκινάμε την επίσκεψή μας στο Παλάτι του Κοινοβουλίου (παλαιότερα αποκαλούμενο «Παλάτι του Λαού») Κτισμένο μέσα στο όραμα του Νικολάου Τσαουσέσκου, το Παλάτι του Κοινοβουλίου προσφέρει 3.76 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια και θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πενταγώνο των Η.Π.Α Το πέρασμα της Σίπκα στη Βουλγαρία και το ξενοδοχείο μας περιμένει για ξεκούραση

 

ΗΜΕΡΑ 9: Σίπκα – Άγκιστρο 400 χλμ.

Αναχώρηση 08.30

Στην τελική ευθεία για τελευταία στάση στο Άγκιστρο,  κάνοντας τα τελευταία χλμ στη Βουλγαρία  θα περάσουμε από το Μπάνσκο για καφεδάκι και στη χαλάρωση για χαμάμ σε Ελληνικό έδαφος πλέον

ΗΜΕΡΑ 10: Άγκιστρο – Αθήνα 650 χλμ

Αναχώρηση 08.30

Τελευταία διαδρομή με προορισμό την Αθήνα

Διάφορα:

Μάξιμουμ 8 μοτοσυκλέτες

10  ημέρες

Συνολικά περίπου 3.600 χιλιόμετρα,

Κατά μέσο όρο, μεταξύ 220 χλμ. και 380 χλμ. ημερησίως εκτός από τη πρώτη και τελευταία ημέρα

Ξενοδοχεία 3 – 4 **** και πανσιόν

Η τιμή περιλαμβάνει:

9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων και σε πανσιόν με πρωινό σε δίκλινο

9 δείπνα, σε παραδοσιακά τοπικά εστιατόρια η ξενοδοχεία

9 πρόχειρα γεύματα στις καθημερινές αποδράσεις

Καφέδες στις στάσεις

2 ώρες χαμάμ στο Άγκιστρο 1 στο πήγαινε και 1 στην επιστροφή μας

Φωτογραφίες και βίντεο

Κόστος: 790€ βάση προγράμματος 

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

Καύσιμο για τη μοτοσικλέτα σας

Είσοδος σε μουσεία

Φιλοδωρήματα

Ποτά και άλλα γεύματα εκτός από αυτά που καθορίζονται

Μασάζ κατόπιν συνεννοήσεως !!!!!

Δηλώσεις συμμετοχών έως 30 Μαΐου

ΥΓ. οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να προκύψει λόγω ειδικών περιστάσεων (καιρός, χαλασμένοι δρόμοι κλπ.)

Τελική απόφαση θα παρθεί από τη συνάντηση των ενδιαφερομένων 1 μήνα πριν

Πληροφορίες: 

info@tracerclub,gr

The most amazing road we’ve ever seen is Jeremy Clarkson, Richard Hammond and James May from Top Gear for Transfagarasan! A great motorbike ride on the Carpathian Mountain! I did it last year and I will do it this year too.

An amazing journey to see and learn about Romanian traditions and culture, Transfagarasan and Transalpina, painted monasteries (UNESCO World Heritage) and Dracula Castle.

Program:
DAY 1: Athens – Agistro Serres 650 km

Departure 07.30 from Athens

Route from National Road with 3 stops on the way to Agistro where we will spend the night at Hamam Hotel, where we will enjoy the best steam bath in Europe. Eat a unique trout in the local farm and relax for the next day.

 

DAY 2: Hook – Craiova 470 km

Departure 08.30

Less than 10 km and we will cross the border with Bulgaria, we will provide good and cheap gasoline, then take the route to Sofia 200 km, a stop in the middle of maybe the city centre to enjoy an amazing coffee and relax for the next. Near Vratsa 110 km we will stop for a light meal and then we will be on the Danube at 105 km. Here are the borders and we will take the boat to Romania. 90 km of further trail and stay in Craiova. Arranging in the hotel, a bit of relaxation, stroll through the historic city centre and eating.

DAY 3: Craiova – Transalpina – Sivi 254 km

Departure 08.30

It’s time for some wild landscapes and country roads, the Transalpina trip today has the highest mountain road from the entire Carpathian Mountains chain. Stroll through fantastic streets at 2145 meters where you will be enchanted by the Transalpina landscape. Several stops for coffee and photos. It is a perfect playground for demanding motorcyclists and end to Simbi where we will spend the night. Arrange in the hotel and stroll through the historic city center for food.

DAY 4: Sibiu – Transfagarasan 186 km

Departure 08.30

We go down to find the DN7C, a route to another dimension and the top for today Transfagarasan. Pictures that enchant us and animate, endless pranks, and we will fill in the memories. These gorges and river dams and lakes will live and sleep there in the mountain 10 km below the top. Transfagarasan is open to the public only a few months a year due to the cold weather, named by Jeremy Clarkson, Richard Hammond and James May from Top Gear as the most amazing road we’ve ever seen!

DAY 5: Transfagarasan – Sighisoara 150 km

Departure 08.30

Beginning in the morning at Transfagarasan, built at an altitude of 2042 m above Fagara, the highest mountains in Romania, at the end of the peak an incredible lake called Balea Lake, located in the middle of the mountains, creates a fantastic landscape. Here we will sit for coffee and we will walk to the shops and the lake about 2 hours. Then go through a spectacular mountain road to Sighisoara. Stroll through narrow streets and hear great stories about the place where Print Vlad of the Rotor was born, known as Dracula. We visit the ancient fortified citadel of Sighisoara along with the Clock Tower, the Tent Room and the Medieval Arms Collection. We spend the night in the ancient city listening to the famous Dracula legends.

DAY 6: Sighisoara – Brasov – Bran 150 km

Departure 08.30

It is a perfect playground for demanding motorcyclists. The next stop will be Brasov. We walk to the cobbled streets of Brasov, one of Europe’s best preserved cities since the medieval period built in the 12th century Saxon era with Gothic architecture and ancient styles. We visit the Black Church, the walls of which were blacked out by the Great Fire of 1689, and we admire the collection of oriental carpets. We arrive at Bran for overnight stay, arranging at the hotel and stroll through the historic city centre and eating.

Day 7: Bran – Peles Castle – Bucharest 200 km

Departure 08.30

We start our day with a visit to Dracula Castle, the castle where Dracula’s myth was born and you’ll learn about inspirational stories about the well-known Vampire Dracula. Known for the sadistic methods of execution and the number of people he killed (about 100,000 peoples), Dracula quickly gains a reputation throughout the world. Return to the hotel to prepare to continue our tour of the mountains and visit the next stop at the Peles Castle built by King Charles 1 between 1866 and 1914 and decorated by the famous JD Heymann from Hamburg in August Bembé from Mainz and Berhard Ludwig from Vienna’s decorators. The former royal residence is one of the most beautiful residences in Europe, with 160 rooms, which are luxuriously decorated. We arrive in Bucharest for an overnight stay, arranged in the hotel and strolling to the historic city centre and eating.

DAY 8: Bucharest – Sipka Pass 240 km

Departure 08.30

The hotel is located in the center of Bucharest, a vibrant city, art galleries, museums and busy nightlife. Known as “Little Paris” with its reputation for high life, Romania’s largest city and the capital of Bucharest, offers a historic charm, a large number of museums, art galleries, exceptional Orthodox churches and unique architectural sites. We start our visit to the Palace of Parliament (formerly called “People’s Palace”) Built within the vision of Nicholas Ceausescu, Parliament Palace offers 3.76 million square feet and is considered the second largest building in the world after the Pentagon of the United States. A The passage of Sipka in Bulgaria and the hotel awaits us for a rest

DAY 9: Sipka – Hook 400 km.

Departure 08.30

In the final line for last stop in Agistro, making the last km in Bulgaria, we will pass from Bansko for coffee and relaxation for Turkish baths on Greek territory.

DAY 10: Agistro – Athens 650 km

Departure 08.30

Last route to Athens

Difference:
Maximum 8 motorcycles

10 days

A total of approximately 3,600 kilometers,

On average, between 220 km and 380 km per day except for the first and last day

Hotels 4 **** and boarding houses

The price includes:

9 nights in 4-star hotels and in boarding house with double-bedded breakfast

9 dinners, in traditional local restaurants or hotels

9 meals at local restaurants on the way

Coffee in the stops

2 hours of hammam at Agistro 1 on the go and 1 on our return

Photos and videos

The price does not include:

Fuel for your motorcycle

Entrance to museums

Tips and tricks

Beverages and other meals other than those specified

Massage on request !!!!!

Πληροφορίες: 

info@tracerclub,gr