Η Sony ανακοίνωσε τη VCT-SGR1, μία νέα ευέλικτη και συμπαγής λαβή λήψης που ταιριάζει μοναδικά, με τις σειρές φωτογραφικών μηχανών RX0 και RX100, εγώ τη δοκίμασα και στην α6500 με τον 18-105 που έχει power zoom και δουλεύει μια χαρά, επίσης και με την action cam FDR x3000.

Η νέα λαβή είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνει ελευθερία κινήσεων και εύκολο χειρισμό των μηχανών στον φωτογράφο

Ιδανική για vlogging, φωτογραφία και λήψη βίντεο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας, πορτρέτα και πολλά άλλα, η νέα λαβή λήψης VCTSGR1 έχει κατακόρυφο προσανατολισμό και προσαρμόζεται στις σειρές Sony RX0 και RX100 μέσω του Multi/ Micro USB τερματικού. Είναι εξαιρετικά συμπαγής και ελαφριά και μπορεί να ρυθμιστεί σε γωνίες από 70 μοίρες έως 100 μοίρες για να καταγράψει διαφορετικές οπτικές γωνίες, όπως λήψεις από υψηλή και χαμηλή γωνία καθώς και self-portraits. Η λαβή διαθέτει διάφορα κουμπιά στο επάνω μέρος της, όπως κουμπί απελευθέρωσης κλείστρου, REC διακοπής/εκκίνησης και λειτουργίας ζουμ, κάνοντας το χειρισμό πολύ εύκολο με τα δάχτυλα, τόσο με το δεξί όσο και με το αριστερό χέρι.

Επιπλέον, το κάτω μέρος της λαβής μπορεί να επιμηκυνθεί και να χρησιμοποιηθεί ως τρίποδο, λειτουργία που καθιστά τη λαβή ιδανική για ομαδικές φωτογραφίες ή συνθήκες λήψης χαμηλού φωτισμού για να αποφύγετε το τρέμουλο της μηχανής όταν πραγματοποιείτε λήψεις σε πιο αργές ταχύτητες κλείστρου.

Το zoom δεν είναι διαθέσιμο σε μοντέλα που δεν έχουν zoom λειτουργία.