Στην δεκαετία του ’50 και του ’60, στην τότε… «εξωτική» Ελλάδα κάποια Ταμ-τάμ διασκέδαζαν τα μικρά παιδιά! Μόνο που τα Ταμ-τάμ της εποχής,δεν είχαν καμιά σχέση με τύμπανα, αλλά με ένα πασίγνωστο αναψυκτικό, πρόδρομο της Coca-Cola, που τότε δεν είχε κάνει την εντυπωσιακή της είσοδο στον ελλαδικό χώρο!
Θυμάται κάποιος νέος της εποχής: «Tο αναψυκτικό TAM-TAM, ένα υποκατάστατο της Coca Cola που κυκλοφόρησε στη δεκαετία του ’60, όταν απαγορευόταν στην Ελλάδα η Coca Cola,  για προστασία της νεολαίας από τον “αμερικανικόν τρόπον ζωής” και -βέβαια- της ντόπιας βιομηχανίας από τον  ανταγωνισμό. Μόνο όσοι είχαν γνωστούς ή φίλους που δούλευαν  την αμερικάνικη βάση του Ελληνικού, μπορούσαν να απολαμβάνουν την δροσιά και τη φιγούρα που έδινε  η Coca Cola.
Στα καλοκαιρινά σινεμά, λοιπόν, όταν ήταν να γίνει διάλειμμα στα μισά της ταινίας, έπεφτε αυτή η φράση: «ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ ΤΑΜ ΤΑΜ»»
Κάποιος άλλος πάλι, θυμάται τα γνωστά club της εποχής και την περίεργη… σχέση τους με το Ταμ-τάμ: «Όλα αυτά τα club ήταν υπόγεια, έπαιζαν δυο ή και τρία συγκροτήματα για να καλύψουν το πρόγραμμα.
 
Τις Κυριακές είχαν πρωινά, έντεκα με μια, και απογευματινά, πέντε με οκτώ. Το εισιτήριο κόστιζε 60 δρχ. και με αυτό έπινες ένα φραπέ ή ένα βερμούτ.Διάσημο ήταν και το Στορκ στην παραλία, όπου και ο Tony Pinelli με τους Στορκς.
 
 Για να πας σε αυτό το club, έπαιρνες πούλμαν από του Φιξ και η είσοδος γινόταν με καπάκια του Ταμ Ταμ (αναψυκτικό που έφτιαχνε ο Φιξ, πρόδρομο της Coca Cola, μαζί το Σινάλκο και το Μπιράλ)».
 
Βέβαια υπήρχε και το πασίγνωστο «Μπιράλ», αναψυκτικόν, αρωματώδες και εύγευστον, όπως λέει και η διαφήμιση! Είδος αναψυκτικού, λοιπόν, (δεν είναι μάρκα). Υπήρξε, ας πούμε, η ελληνική coca-cola πριν έρθει η αυθεντική. Χρονολογείται από το 1928, αλλά υπάρχει ακόμα, σε διάφορες μάρκες κυρίως στην Κρήτη: «Γεράνι», «Τεμένια», και κάποιες άλλες.
Η συνταγή του, υποτίθεται ότι ήταν μυστική -όπως ακριβώς της Coca-Cola-, αλλά εμείς κατορθώσαμε και την αποκτήσαμε και την παρουσιάζουμε για χάρη σας!
 
Τα συστατικά του Μπιράλ είναι:
 
Νερό, 7% Κιτρικό οξύ, 10% ζάχαρη,
 
0.1% καραμελόχρωμα, 0.1% ανθρακικό οξύ,  0.001 Αρώματα μπιράλ.(Τι ήταν τα αρώματα μπιράλ, ένας θεός ξέρει!)
 
Ποιος δεν θυμάται στα θερινά σινεμά του’60, στα διαλείμματα, τον πωλητή με τον δίσκο να φωνάζει: «Μπιράλ, κώκ, πασατέμποοοο!»