Ο καλύτερος συνδυασμός, κατσικάκι  με πατάτες και θα έχετε το καλύτερο γεύμα η δείπνο.

Θα χρειαστείτε:

Ένα χεράκι η μπουτάκι από καλό κατσίκι

Πατάτες

Αλάτι

Πιπέρι

Μέλι

Μουστάρδα


Συνταγή:

Καλό είναι να μαρινάρουμε το κρέας, ώστε να απογειώσει τη τελική γεύση, 2 κύβοι λιωμένοι σε λάδι με αλάτι πιπέρι και ρίγανη. Προσωπικά το άφησα όλη νύχτα.

Τοποθετούμε το κατσικάκι μας σε ένα μεγάλο ταψί, ρίχνουμε 200ml. λευκό κρασί, το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο, μέσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, θα το αφήσουμε για τουλάχιστον 1.30 έως 2 ώρες.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τις πατάτες μας, τις κόβουμε σε μικρά γενικά κομμάτια και τις σοτάρουμε με λίγο λάδι και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια μόλις αρχίσουν και παίρνουν χρώμα, ρίχνουμε ζεστό νερό και βάζουμε μια κουταλιά σούπας μέλι και μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα.

Στο δίωρο κοντά βγάζουμε το κατσίκι μας και τοποθετούμε τις πατάτες με το ζωμό τους, σε 1 1/2 ώρα το ξεσκεπάζουμε και το αλείφουμε με μουστάρδα και μέλι, η συνέχεια θέλει αέρα και τουλάχιστον μισή ώρα ακόμη, όπου πλέον παίρνει την τελική μορφή που περιμένει κάθε μάγειρας να δει.

Ένα χρυσαφένιο χρώμα στο κρέας και τις πατάτες ξεροψημένες, όταν φτάσει η τεχνολογία να μας δίνει τη δυνατότητα της μυρωδιάς και της γεύσης, τότε…….