Στον Πειραιά λοιπόν με μια Triumph μοτοσικλέτα, σεργιάνισα ψάχνοντας τις καλές γωνιές που πολλές.
Ένας οδηγός γευσιγνωσίας και όχι μόνο,  από το Λιμάνι και τη Δραπετσώνα έως το Πασαλιμάνι και τη Καστέλα,  σεργιανίζουμε στη θάλασσα του Πειραιά, παίρνοντας γεύση από τα μαγαζιά του.

PALEO wine bar

Ο Tracer περιγράφει την εμπειρία του από το Paleo, το wine bar του sommelier Γιάννη Καϋμενάκη.

Εάν δεν είστε Πειραιώτες, οι πιθανότητες να το βρείτε μπροστά σας είναι ελάχιστες, έτσι και εγώ περιφερόμενος, να βρω παλαιά κτήρια για φωτογράφιση μοτοσικλέτας, έπεσα τυχαία επάνω του.

Αφού έκανα τη φωτογράφιση μου από έξω (κλειστά) έφτασε η ώρα για την επίσκεψη μέσα, άλλη ημέρα. Το Paleo θα σε γοητεύσει απέξω και θα σε μαγέψει από μέσα, μια παλιά αποθήκη, που μετατράπηκε σε wine bar, πάντα είναι πρόκληση η μετατροπή της, εδώ όμως έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το ύψος, η παλαιά σκεπή, η λιτή διακόσμηση, με την κάβα στο βάθος σε μεταλλική κατασκευή, τα άδεια μπουκάλια στους γυμνούς τοίχους και τα φώτα κρεμασμένα, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα κατάνυξης του οίνου.

Κάθε οινόφιλος επιβάλλεται να έρθει εδώ, η ηρεμία του χώρου, σε συνδυασμό με την απόλαυση των κρασιών και τα ωραία plateau τυριών και αλλαντικών, 400 ετικέτες κρασιών περίπου είναι εκεί και σε περιμένουν. Δέκα, αλλά ιδιαίτερα πιάτα, Ισπανοιταλικόελληνικών γεύσεων στη διάθεση σου να τα απολαύσεις.

Εδώ είναι μια γειτονιά θα έλεγα δίπλα στο λιμάνι, το πρωί είναι γεμάτο από εργάτες, που δουλεύουν στα σιδεράδικα και συνεργεία, αυτοκίνητα και φορτηγά πάνε πέρα δώθε, απέναντι έχει ένα χυτήριο, σκέτη αποκάλυψη. Εάν περάσεις από εδώ πρωί, δεν θα καταλάβεις τίποτα, το βράδυ αλλάζουν όλα, απόλυτη ηρεμία και λίγα φώτα.

Εδώ λοιπόν, ήρθα και ταξίδεψα για άλλη μια φορά στην Ισπανία, επιλογή μου ένα κόκκινο, (Tinto) ισπανικό κρασί και μια ποικιλία τυριών.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν οι τιμές, πράγματι εδώ θα φας και θα πιείς, σύμφωνα με όσα διαθέτεις, δίχως να επηρεάσει αυτό τη ποιότητα και το service. Το μπουκάλι κρασί ξεκινάει από τα 18€ έως το άπειρο!!!! οι ποικιλίες κυμαίνονται στα 9€, υπάρχει και ποτήρι κρασί, αλλά όπως λέει και ο Γιάννης, το κρασί όταν το μοιράζεσαι, ενώνει την παρέα.

ΥΓ. Αφήστε τον Γιάννη να σας προτείνει το κρασί, κάτι ξέρει.

Paleo: Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, τηλ. 210 4125204

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

“CHE” COCINA Y BARRA SUDAMERICANA

“Che” και βρίσκεσαι στη Λατινική Αμερική, εδώ, στο λιμάνι του Πειραιά. Ένα νεοκλασικό, ένα μαγαζί, πολλά κοκτέιλ, διάφορα λατινοαμερικάνικα πιάτα και ένα χώρος που μοιάζει με μεξικάνικη hacienda.

“Che” στα ισπανόφωνα χωριά σημαίνει φίλος, εδώ και μερικές μέρες, δημιουργώ ένα κατάλογο με μαγαζιά, που κατά την άποψη μου αποτελούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου στον Πειραιά. Το “Che” σαν μαγαζί είναι βασισμένο στην Νοτιοαμερικάνικη και μεξικάνικη κουλτούρα.

Εδώ θα ταξιδέψεις στη στην Λατινική Αμερική και όχι μόνο, τα κοκτέιλ και τα πιάτα του σε μεταφέρουν εκεί. Οι λεπτομέρειες μέσα και έξω είναι πολλές, τραπέζια ζωγραφισμένα στο χέρι, μπαρ από πραγματικό μπαμπού, καθίσματα με έθνικ υφάσματα, όλα προσεγμένα και στη θέση που πρέπει.

Μια αυλή, ένα σκηνικό καθαρά Μεξικάνικο, Νοτιοαμερικάνικο, χρώματα και ένας τοίχος 15 μέτρων με τη Frida Kahlo, σχεδιασμένο από τον Παύλο Βεντούρη που λύνει κάθε σου απορία για το που ανήκει αυτό το μαγαζί.

Αγαπημένος μου προορισμός και το καλοκαίρι, εδώ έμαθα το red rum, τα Causas Con Cochita (Περουβιανή πατάτα, αργομαγειρεμένο χοιρινό iberico, Aji amarillo, kimchee), τα Tacos Chili Con Carne και πολλά άλλα.

Εδώ θα πιεις καλό καφέ (αυτό έλειπε), χυμούς φρέσκους αλλά και πολλά ποτά, το ρούμι τρέχει άφθονο, Αγ. Δομίνικου, Παναμά και Μπαρμπάντος, χειροποίητο σιρόπι ιβίσκου Καραϊβικής και μπαχαρικών, φρέσκο χυμό lime και λικέρ πορτοκάλι.

CHE, Καραϊσκου 151, Πειραιάς. Τηλ: 210429 6660

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Μεζεδοπωλείο η «Κρασοκατάσταση»

Το νέο στέκι σας για να δοκιμάσετε γεύσεις από Σύρο, ο Θεοδόσης είναι από εκεί και θα σας ενημερώσει για τα σχετικά, αφού είναι ο Γίγαντας του μαγαζιού.

Ένα αυθεντικό μεζεδοπωλείο, έτσι όπως αυτό θα έπρεπε να είναι! Η «Κρασοκατάσταση», έχει αποκτήσει ήδη το δικό της, πιστό κοινό στον Πειραιά, αφού ο Συριανός ιδιοκτήτης, Θεοδόσης δημιούργησε αυτό το μέρος με πολύ αγάπη και μεράκι, όπως ακριβώς θα έπρεπε ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο να είναι.

Σαν εκείνα που συνήθιζαν να πηγαίνουν οι παππούδες μας. Αυθεντικό!

Γεύσεις από στεριά και θάλασσα, τίμιες τιμές, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, κρασί από Έλληνες παραγωγούς, μπύρες, τσίπουρο και ρακί, να ρέουν άφθονα στα ποτήρια!

Ασκληπιού 43 18543 Πειραιάς

τηλ. 21 0420 6202

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

American Toast House

Ο καθένας αγαπάει το ειδικό cheeseburger, πρέπει απλά να επιλέξεις αν θα το προσθέσεις στα πρόκειται, σε μια ειδική θέση στην καρδιά σου.

Το American Ηouse, είναι από τα ποιο παλιά του Πειραιά, έχοντας γράψει ιστορία, ποιος άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του δεν λατρεύει τα burger;

Γι’ αυτό τον λόγο το American Ηouse είναι εδώ, για να σας προτείνει να απολαύσετε λαχταριστά μπιφτέκια και όχι μόνο!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Για εμάς τους λάτρεις του μπέργκερ είναι σπουδαία στιγμή όταν ανοίγει ένα καινούριο μπεργκεράδικο, αγκαλιαζόμαστε και πηγαίνουμε όλοι μαζί, να δούμε τι καλό μας περιμένει!

Δεν έχασα πολύ χρόνο πηγαίνοντας να δω τι καλό έχει να φάμε! Η διαφορά όμως είναι ότι το American house, δεν είναι καινούργιο, είχα ακούσει ήδη καλά λόγια, αλλά προτιμούσα να το διαπιστώσω μόνος μου!

Το συγκεκριμένο είναι το σπέσιαλ μπέργκερ και αγαπημένο μου

Μπαίνοντας, είναι ένας χώρος που σε τραβάει να κάτσεις! Αμερικανιά με το παραπάνω, το στρόγγυλο φωτεινό σήμα στον χώρο καθηλώνει το βλέμμα σου! Ευγενικό προσωπικό, νόστιμο φαγητό, χώρος ιδανικός και καλές τιμές είναι αυτά που ξεχωρίζουν στο American house.

Αξίζει να πάτε μια βόλτα να απολαύσετε το μπέργκερ της ζωής σας.

2ας Μεραρχίας 29, Πειραιάς

Τηλ. 21 0429 6276

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Το Ειδικόν

Η τελευταία αυθεντική μπακαλοταβέρνα στον Πειραιά, σχεδόν δίπλα στο λιμάνι.

Ο  Μπακαλόγατος, θα μπορούσε να είχε γυριστεί εδώ, υπήρξε στέκι του Καζαντζίδη, του Παπαϊωάννου και του Τσιτσάνη και έχει σπεσιαλιτέ την ομελέτα με κορν-μπιφ,  τα αυγά μάτια με τηγανιτές πατάτες και τους κεφτέδες.

Εκεί πίσω από τα παλιά καπνεργοστάσια του λιμανιού, στα σύνορα Πειραιά Δραπετσώνας και Ταμπούρια, βαλμένο σε μια γωνιά με υπερυψωμένο πεζοδρόμιο, εδώ θα το βρεις.

Το παλιό ψυγείο της (Εν Ελλάδι, 1938), η παλιά ζυγαριά, το απίστευτο μωσαϊκό, όλα αυτά τα διάφορα προϊόντα που είναι τοποθετημένα στα ξύλινα ράφια,  δημιουργούν την εικόνα από Ελληνική γειτονιά. Μόνο σε ασπρόμαυρες Ελληνικές ταινίες θα τα δείτε, το πέρασμα των χρόνων δεν ακούμπησε εδώ.  Πόσοι και ποιοι δεν έχουν περπατήσει εδώ μέσα, άσημοι και διάσημοι, ροκάδες και ρεμπέτες, εργάτες και επιχειρηματίες, με το μόνο κοινό χαρακτηριστικό που τους ενώνει, είναι  η αγάπη για την ελληνική παραδοσιακή γειτονιά.

Το 1920 άρχισε να λειτουργεί το 1920 από τον κ. Αριστείδη, γέννημα θρέμμα Πειραιώτη έτσι  μου είπε ο κ. Απόστολος, ο οποίος είναι γιος του ιδρυτή και τωρινός ιδιοκτήτης του μαγαζιού.

Το πρωί δούλευε σαν μπακάλικο και το βράδυ σαν ταβέρνα. Στις 5 αξημέρωτα έρχονταν οι αμαξάδες να πιουν το κρασί τους για δύναμη και ύστερα ακολουθούσαν οι νοικοκυρές για να αγοράσουν τρόφιμα και ιδιαίτερα τα τυριά τους, καθώς το μαγαζί φημιζόταν για την γραβιέρα που ήταν δικής μας παραγωγής από το οικογενειακό τυροκομείο στη Θεσσαλία, στο Γαρδίκι Τρικάλων που είναι και η καταγωγή μας.

Η ιστορία του; Μακάρι να μπορούσαν να μιλήσουν τα ντουβάρια. Στην κατοχή ήταν το καταφύγιο της οικογένειας αλλά και όλης της γειτονιάς που τότε ήταν γεμάτη από παράγκες. Κάτω στο υπόγειο μαζεύονταν για να κρυφτούν και κοιμόντουσαν όλοι μαζί μέσα στα βαρέλια. Λίγο ψωμί, λίγο γάλα όλο και κάτι έβρισκε η οικογένεια για να βοηθήσει τον κόσμο. Πάνω στα στόρια του μαγαζιού υπάρχουν ακόμα οι τρύπες από τις σφαίρες των Γερμανών στην Κατοχή, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Σήμερα το μαγαζί διευθύνεται από το γιο του τον κύριο Αποστόλη. Αρωγοί του σε αυτό το ταξίδι των γεύσεων και των αναμνήσεων είναι η γυναίκα του, η κυρία Βούλα που φτιάχνει τα μεζεδάκια και ο γιος του, ο Γρηγόρης που βοηθάει στο σερβίρισμα.

Απλά και ωραία, εδώ στο ‘’Ειδικόν’’ θα απολαύσει κανείς κλασσικά πιάτα, όπως φάβα, κεφτέδες, φρέσκιες πατάτες, ντοματοσαλάτα, συκώτι ζουμερό, λουκάνικο και σουτζούκι, σαρδέλες, πικάντικη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας και αυγά καγιανάς. Το σήμα κατετεθέν του μαγαζιού; Αυγά «τούρτα» (πάνω σε τηγανητές πατάτες) και  ομελέτα με κορν-μπιφ.

Το κρασί είναι ακόμη δικό τους, ρετσίνα παλαιού τύπου που φτιάχνουν  στο υπόγειο του μαγαζιού.

Πρότυπο ψυγείο εν Ελλάδι 1938, λειτουργεί ακόμη κανονικά στο μαγαζί, από τα πιο όμορφα κειμήλια για νοσταλγούς του παρελθόντος.

Πυκνά συχνά μαζεύονται καμιά 10αριά και ξεκινούν τα ρεμπέτικα τραγούδια και γίνετε χαμός, εδώ όλοι γίνονται ένα,  μια παρέα, ενώνουν τα τραπέζια και γλεντάνε με τη ψυχή τους.

Ο κ. Αποστόλης, είναι πάντα χαμογελαστός και ψυχή του μαγαζιού.

Tο Ειδικόν,

Ψαρών 38 και Σαλαμίνος,

Πειραιάς, τηλ. 210 4612.674.

Κάθε μέρα από τις 11.30-23.00, εκτός Κυριακής.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Mira: η πιο ωραία θέα της πόλης, στην Καστέλλα.

Το στολίδι της Καστέλλας Κοίτα, είναι η ελληνική μετάφραση της ισπανικής λέξης Mira και βρίσκεται στη Λεωφόρο Παπαναστασίου στον αριθμό 70.

Η θέα στο Μικρολίμανο και στο Σαρωνικό, είναι μοναδική, εδώ απολαμβάνεις ποτό και φαγητό, στο ωραιότερο σημείο. Η θάλασσα στα πόδια σου, ο ουρανός ανοίγετε μπροστά σου, ένα μαγευτικό τοπίο, όπου η χαλαρωτική μουσική με τα γευστικά κοκτέιλ, σε απογειώνουν.

Το πρωινά εδώ είναι απόλαυση, ο καφές αποτελεί μια ξεχωριστή απόλαυση στο υπέροχο αυτό στολίδι της Καστέλλας.

Λεωφόρος Αλέξανδρου Παπαναστασίου 70, Πειραιάς

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

 

Στο Γαλατάδικο!

 Το Γαλατάδικο ιδρύθηκε το 1963. Σαυτό ο Μπάρμπα-Γιάννης ο γαλατάς πουλούσε γάλα και παρασκεύαζε γιαούρτι , όπου διένεμε στις γωνιές του Πειραιά με το κάρο του.

Η πόρτα παρέμεινε ανοιχτή στο πέρασμα των χρόνων και στις αντιξοότητες των εποχών.

Το 2013 , ο χώρος αναπαλαιώθηκε κρατώντας το παραδοσιακό και μοναδικό χαρακτήρα του , με το γνωστό όνομά του πλέον να δεσπόζει στα πιο επιτυχημένα περιοδικά γαστρονομίας και στον τύπο.

Εδώ θα βρεις ιδιαίτερα τυριά και αλλαντικά, θα γευτείς μεζέδες, που θα μείνουν στον ουρανίσκο σου για πάντα.

Δεν είναι τυχαίο, οι πελάτες του, έρχονται από κάθε γωνιά της Αττικής, προκειμένου να βρουν αυτό που ζητούν, το διαφορετικό, τα λιγοστά τραπέζια είναι ένα πρόβλημα και καλό θα είναι να πάρετε τηλ. πριν.

Τα διάφορα κρασιά χύμα από σταφύλι βιολογικής καλλιέργειας και ψωμί από ξυλόφουρνο με προζύμι, επειδή όλα είναι ιδιαίτερα εδώ.

Ανοικτά κάθε μέρα και Κυριακή 07:00 – 23:00.

Δογάνης 93 & Καλλέργη, Πειραιάς.

Τηλ: 210-4623726

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Corks & Forks wine Pub

Το ιδιαίτερο αυτό εστιατόριο είναι στη Φρεαττύδα στον Πειραιά και προσφέρει διεθνή κουζίνα σε ένα πολύ ομορφο περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα με θέα τα ιστιοπλοϊκά. 

Με μοντέρνα industrial διακόσμηση και ατμόσφαιρα που θυμίζει gastro-pub του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, το Corks & Forks είναι ενα από τα καλύτερα στην περιοχή που κερδίζει και γευστικά τις εντυπώσεις.

Ξύλο, ένας τούβλινος τοίχος, ένα υπερυψωμένο μοναστηριακό τραπέζι, ένας χάρτης-μαυροπίνακας με τους χάρτες της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Γαλλίας και αναφορές στις βασικές ποικιλίες κρασιού, συνθέτουν τον ξεχωριστό χώρο του Corks & Forks.

Δοκιμάστε το σπέσιαλ μοσχαρίσιο burger, φιλέτο σολομού με κατσικίσιο τυρί και πουρέ μπιζελιών, γαρίδες thai sauce με πικάντικη σάλτσα κόκκινου κάρυ, ρύζι γιασεμί και γάλα ινδικής καρύδας και «surf n turf» (κόντρα μοσχαρίσια με αστακό, πατατοσαλάτα και καλαμπόκι).

Το εστιατόριο Corks & Forks wine Pub είναι το απόλυτο hot spot στον Πειραιά για σπέσιαλιτέ από όλον τον κόσμο

Αυτό το wine bar restaurant έχει πετύχει να είναι κάθε μέρα σχεδόν γεμάτο, είναι μικρό και στενό αλλά έχει ωραία αίσθηση και ιδανική μουσική.

Το μενού με ενημέρωσαν ότι αλλάζει συνεχώς ώστε οι τακτικοί πελάτες να βρίσκουν ενδιαφέρουσες και καινούργιες γεύσεις έτσι ίσως τα πιάτα δεν θα τα βρείτε που δοκιμάσαμε.

Να φας οπωσδήποτε το burger, μια σαλάτα που μου δεν θυμάμαι το όνομα και το banofe ( αυτό ειδικά και να μην φάτε, θα πρέπει να το δοκιμάσετε), όλα είναι προσεγμένα στο σερβίρισμα με μια πινελιά ώστε να τους δώσει μια ωραία όψη.

Το σέρβις είναι πολύ καλό καθώς δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση και οι σερβιτόροι πραγματικά δίπλα μας για να φέρουν νερό η κρασί η ακόμα και να πάρουν τα άδεια πιάτα.

Σίγουρα δεν είναι fast food, οπότε και οι τιμές σε καμία περίπτωση δεν είναι χαμηλές, αλλά ούτε και υπερβολικά ψηλές. Ένα ταξίδι γεύσεων στην μαρίνα Ζέας που μπορείτε να επισκεφθείτε, είτε για φαγητό, είτε για κρασί.

 

Ακτή Θεμιστοκλέους και Πάργας 1

Πειραιάς

Τηλ. 21 5515 9792

 

Η Μαργαρώ

Εάν είσαι από τον  Πειραιά αποκλείεται να μην την ξέρεις, διότι παραμένει εδώ κι 70 χρόνια το πιο ιστορικό και νόστιμο τηγάνι της πόλης!!! Θα γλείφεις τα δάκτυλα σου στη κυριολεξία.

Η παραγγελία απλή έχει μόνο γαρίδες (καραβίδες κάποιες φορές), κουτσομούρα (μπαρμπούνια κάποιες άλλες) και σαλάτα, να δοκιμάσετε και το χύμα κρασί, θα  αισθανθείτε άρχοντες εμπρός από το καλύτερο στέκι, που μια Μυκονιάτισσα το 1944 το άνοιξε και συνεχίζουν με την ίδια φροντίδα ο γιος και τα εγγόνια της μέχρι σήμερα.

Εδώ μπροστά στη πύλη της σχολής Ναυτικών δοκίμων, αυτό το μαγαζί θυμίζει έντονα νησί και σερβίρει δεκαετίες σε όσους φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά για να απολαύσουν τα νόστιμα τηγανιτά θαλασσινά της.

Στην πραγματικότητα, την Μαργαρώ την ξέρουν η έχουν ακούσει όλοι, αφού είναι πολλοί εκείνοι που την γνωρίζουν εδώ και οκτώ δεκαετίες, εγώ μόνο πέντε . Θυμάμαι στη δεκαετία του 70, είχε χώματα κάτω εκεί που έχουν τα τραπέζια σήμερα. Πολλές φορές δεν βρίσκω να κάτσω αφού την τιμώ συχνά πυκνά.

Και την τιμούν συχνά τις καθημερινές, τα Σαββατοκύριακα και αργίες αρκετοί!!!  Στα τραπέζια της θα συναντήσεις όλες τις ηλικίες, από ντόπιους, εφοπλιστές, εργάτες, αλλά και πολλούς που έχουν έρθει ακούγοντας τα σχετικά, με το που θα απολαύσουν ένα λιτό, αλλά πραγματικό γεύμα.

Α, την πορτοκαλόπιτα στο τέλος τη ξέχασα!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μαργαρώ,

Χατζηκυριάκου 126 και Αθανασίου Μιαούλη,

Πειραιάς.

Τηλ: 2104514226

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Καράμπαμπας

Το ιστορικότερο ίσως σουβλατζίδικο του Πειραιά, ποιος δεν έχει δοκιμάσει το κεμπάπ εδώ δίπλα στις γραμμές του τρένου. Εκδρομή κάναμε τα παλιά τα χρόνια να κατέβουμε Πειραιά, για να φάμε σουβλάκι στου Καράμπαμπα.

Η γεύση παραμένει στα παλιά επίπεδα, ίσως ποιο (μοντέρνα) θα έλεγα, το μαγαζί ανακαινίστηκε με νέους ιδιοκτήτες μάλλον έγινε ποιο γκουρμέ. Το κοιτάς και το βλέπεις να σου κλείνει το μάτι, γιατί το σουβλάκι του είναι νόστιμο, δεν θα σε νοιάζει καν εάν έχεις βγει σε ραντεβού, το τζατζίκι του θα το φας. Αφού λοιπόν έχει διατηρήσει τόσα χρόνια τη φήμη του, εμείς δεν έχουμε παρά να στο προτείνουμε.

Αξίζει να περάσετε μια βόλτα η να παραγγείλετε delivery.

Αγίου Δημητρίου 15, Δραπετσώνα 186 48

Τηλ. 21 1406 3975

………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Lechmajoun

Το Φοβερό λαχματζούν είναι εδώ!!!!

Ένα μικρό εστιατόριο δίχως καθίσματα μέσα, αλλά με καθίσματα έξω, στο καλύτερο σημείο του Πειραιά, με εξαιρετικές γεύσεις. Πήγαμε με την παρέα μου και φυσικά ξετρελαθήκαμε με το λαχματζούν, καήκαμε στο φούλ καυτερό και ιδρώσαμε στο μέτριο, εάν δεν το δοκιμάσετε δεν θα μάθετε ποτέ τα όρια σας στα καυτερά. Θεωρώ ότι ίσως είναι από τα γευστικότερα λαχματζούν που έχω φάει.

Εάν βρεθείτε στον Πειραιά εδώ η γευστική στάση επιβάλετε, καθίστε έξω, μπροστά στα σκάφη του λιμανιού μαρίνας Ζέας, απολαύστε μια παγωμένη μπύρα (ιδανική με τα καυτερά) πάρτε το μέτριο λαχματζούν, εάν είναι η πρώτη σας φορά στον κόσμο του Hot food και απολαύστε τηn υπέροχη θέα, τι Μονακό μου λέτε, εδώ είναι η χλιδή.

Ακτή Μουτσοπούλου 9, Πειραιάς 185 34

Τηλ.  21 0413 6425