Bouyiourdi is a spicy meze that should not be missing from any table.
This is the classic meze of Greek cuisine with our tomato and feta, a cheese that has made us famous all over the world.
Instead of hot green pepper I prefer boukovo and freshly ground pepper, I personally like parmesan and gouda as well as herbs, which enhance the taste.
On low heat, we will see in about 1 hour the cheeses melt, here, just before you put Armenian soutzouki and you will remember me.
Fresh bread is essential in order to lock all the senses in your mouth with the characteristic crack.
Bon appetit
Μπουγιουρντί σε γάστρα με 3 τυριά και σουτζούκι
Μπουγιουρντί, ένας καυτερός μερακλίδικος μεζές, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι.
Αυτός είναι ο κλασσικός μεζές της Ελληνικής κουζίνας με την ντομάτα και την φέτα μας, ένα τυρί που μας έχει κάνει γνωστούς σε όλο τον κόσμο.
Αντί για καυτερή πράσινη πιπεριά προτιμώ το μπούκοβο και φρέσκο τριμμένο πιπέρι, προσωπικά μου αρέσει η παρμεζάνα και το γκούντα καθώς και τα μυρωδικά, που απογειώνουν την γεύση.
Σε χαμηλή φωτιά, θα δούμε σε περίπου 1 ώρα να λιώνουν τα τυριά, εδώ, λίγο πριν βάλτε Αρμένικο σουτζούκι και θα με θυμηθείτε.
Το φρέσκο ψωμί είναι απαραίτητο, ώστε να κλειδώσουν όλες οι αισθήσεις στο στόμα σας με το χαρακτηριστικό κρακ.
Καλή σας όρεξη