Υλικά:

500 γραμ. γίγαντες

1 φλ. ελαιόλαδο

3 σκ. σκόρδο

2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες η 2 κουτιά 400 γρ κονκασέ

2 καρότα

Λίγο Άνηθο

1 κουταλιά μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ. αλάτι

2 κουταλιές ζάχαρη

Σέλερι (σελινόριζα)

1 κουταλιά πελτέ

2 κούπες ζεστό νερό

Συνταγή:

1) Αφήνουμε όλο το βράδυ τους γίγαντες σε νερό να μουλιάσουν

2) Βράζουμε για 1 ώρα τους γίγαντες ξαφρίζοντας ανά τακτά διαστήματα με ανοικτό καπάκι

3) Κόβουμε κρεμμύδι, σκόρδο, σέλερι, καρότο τα ανακατέβουμε και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν ( μην τα κάψετε)

4) Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, αλάτι πιπέρι, τον άνηθο και τα ανακατεύουμε, συνεχίζουμε αδειάζοντας τα κουτιά με την ντομάτα με 2 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε ξανά.

5) Βάζουμε μια καλή κουταλιά πελτέ, που θα μας δώσει υπέροχο χρώμα και γεύση ανακατεύοντας, ώστε να διαλυθεί καλά.

6) Βάζουμε τα βρασμένα φασόλια στη γάστρα και περιχύνουμε την υπέροχη σάλτσα μας από επάνω ανακατεύοντας μαλακά ώστε να αναμιχθεί καλά.

Τέλος 2 με 2 1/2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο και κλειστό καπάκι, στα τελευταία 10 λεπτά το βγάζουμε, ώστε να δέσει η σάλτσα (αφού πρώτα δοκιμάσουμε και καταλάβουμε ότι είναι έτοιμα).

Tracer